E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif alıcılı başlangıç---

BİST'te hafif alıcılı başlangıç

BİST'te hafif alıcılı başlangıç
26 Eylül 2013 - 09:16 borsaningundemi.com

Fitch açıklamaları sonrası gevşeyen kurların etkisiyle Borsa İstanbul'un güne hafif alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor

Asya Pasifik borsalarının karışık, ABD vadeli borsalarının ise alıcılı olmasının yanı sıra Fitch’in sıkıntı yaratmayan açıklamaları ve kurların sabah itibarıyla gevşemesi nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne hafif alıcılı (76.400) başlangıç yapmasını bekliyoruz. ABD’nin borç tavanı sorunu, açıklanan dayanıklı mal siparişleri ve yeni konut satışları verisinin karışık gelmesi, perakende devi Wal-Mart'ın mal alımlarını durduracağı yönündeki haberler dün yurtdışı borsalardaki zayıflığın sürmesine neden oldu.
Bugün saat 09:30’da Fitch’in "Türkiye Kredi Görünümü 2013" adlı konferansı var. Kurum konferans öncesinde internet sitesine koyduğu açıklamada, “Türkiye'nin net sermaye girişinde bir yavaşlamanın büyük olasılıkla ekonomik büyümeyi yavaşlatacağını, ancak bir krizin tetiklemesinin beklenmediğini söyledi. Kriz yaşanmamasını beklemelerine neden olarak Türkiye'nin güçlü temel göstergelerini işaret ederken, net sermaye girişine bağımlılığın Türk ekonomisi için ana risklerden biri olduğunu ve uzun süreli fonlama açığının sert ekonomik iniş riski oluşturacağını vurguladı. Bu açıklamaların bilinmedik ve yeni bir şey olmaması nedeniyle yurtiçi piyasalara yansımasını şimdilik nötr görüyoruz. Ayrıca, bugünün piyasa gündeminde yine makro veriler olduğunu görmekteyiz. Öğleden önce İngiltere’de, saat 15:30 sonrasında da ABD’de açıklanacak makro veriler global borsa endeksleri üzerinde belirleyici olacaktır. Bu nedenle açıklanacak verilerin takip edilmesini tavsiye ediyoruz. Kurlardaki yükselişin devam etmesine de bağlı olarak 80.000’den 76.000’lere kadar gerileyen BİST-100 endeksinde gün içi destek olarak 76.000 görülebileceği gibi, bu seviyenin altına inilirse de, 75.165 seviyesindeki boşluğun teknik açıdan kapatılmak istenebileceği unutulmamalıdır. İlk direnç seviyesi ise 77.000 olarak görülebilir.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)