E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif alıcılı başlangıç---

BİST'te hafif alıcılı başlangıç

BİST'te hafif alıcılı başlangıç
23 Ağustos 2013 - 09:07 borsaningundemi.com

Avrupa Borsaları'nın ve ABD borsasısnın izlediği seyir göz önüne alınarak BİST'in güne hafif alıcılı başlaması bekleniyor

FED kaygısı ile birlikte gelişmekte olan ülke piyasalarındaki oynaklıkla birlikte güne satıcılı başlayan BİST – 100 endeksinde, yükselen döviz ve artan faizlerin de etkisi ile birlikte bankacılık sektörü öncülüğünde satışlar %3’ü geçmesine karşılık tepki alımlarının sınırlı kalması ile %2 düşüş göstererek 68.300 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık sektöründe 4 günlük düşüş %10’u bulurken, BİST – 100 endeksi ise %8 geriledi.
Gösterge tahvilde işlem hacmi çok sınırlı kalırken, 10 yıllık tahvil faizinde ise 31 baz puanlık artışla %10,01 ile çift haneye çıkılmış oldu.
Merkez Bankası’nın 350 milyon dolarlık döviz satış ihalesine 711 milyon dolarlık teklif gelirken, Dolar / TL 2,00 sınırına dayanmasına karşılık bu sabah 1,99 seviyelerinde. Sepet kur da 2,33’ün üzeri görülürken, son işlemler 2,32’lerden geçmekte.
- BİST–100 endeksinin hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz…
ABD vadelilerin dünkü yükselişine ek olarak %0,1 artış göstermesi, Avrupa borsalarının da %0,3’e varan oranlarda güne yükselişle başlama beklentisi doğrultusunda BIST–100 endeksinin güne hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
(A1 Caital)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)