E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te gözler yurt dışı piyasalarda---

BİST'te gözler yurt dışı piyasalarda

BİST'te gözler yurt dışı piyasalarda
18 Mart 2016 - 08:51 borsagundem.com

BİST 100 endeksinde gün içerisinde gözlerin yurt dışında olacağı, BİST'te 81.000 seviyesi üzerindeki kâr satışlarının karşılanması durumunda yükseliş trendine devam edeceği öngörülüyor

FED’in 2016 yılındaki faiz artırımlarına ilişkin tahminlerini dörtten ikiye indirmesi ve güvercin tondaki açıklamaları piyasalara olumlu yansıdı. Gelişen piyasa para birimlerine paralel dolar/TL kurunun 2.85 TL seviyesi altına gerilemesinin desteği ile gün içinde 81.000 seviyeleri üzerine yerleşen BİST 100 Endeksi günü de %2.5 yükselişle 81.377 seviyesinden tamamladı. Bankacılık Endeks’indeki yükseliş %3.3 seviyesinde gerçekleşti. Bugün içeride önemli bir veri akışının olmadığı günde dolar ve faizlerin seyri dışarda ise ABD’den gelecek Michigan tüketici güveni verileri yanı sıra FED üyelerinin yapacakları açıklamalar izlenecek. Diğer taraftan AB devlet ve hükümet başkanlarının, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacı krizi ve AB-Türkiye arasındaki işbirliğine yönelik yapacağı açıklamalarda yakından takip edilecek. Bu sabah itibariyle Japonya borsaları hariç, Asya piyasaları alıcılı bir seyir izlerken, Avrupa borsalarının ise güne hafif düşüşlerle başlaması bekleniyor. Güne alıcılı bir seyirle başlamasını beklediğimiz BİST’in günün devamında alternatif piyasaları ve yurt dışını takip edeceğini ve 81.000 seviyeleri üzerinden gelecek kar satışlarının karşılaması durumunda yükseliş trendine devam etme çabasında olacağını düşünüyoruz.

(ŞEKER YATIRIM)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)