E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te Fed sonrası satış baskılı açılış bekleniyor---

BİST'te Fed sonrası satış baskılı açılış bekleniyor

BİST'te Fed sonrası satış baskılı açılış bekleniyor
15 Aralık 2016 - 08:22 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, dün gece açıklanan Fed kararı sonrası piyasaları değerlendirdi

Güne yatay başlayan BİST, 77.200 seviyelerini aşmaya çalışsa da denemelerinde başarılı olamadı. Gelen satışlarla birlikte 76.500 seviyelerine tutunmaya çabalayan BİST, Fed toplantısı öncesi düşük hacimle gelen satışların ardından günü 76.881 seviyesinden gerçekleştirdi.
Fed gerçekleştirdiği iki günlük para politikası toplantısı ardından dün beklendiği üzere politika faiz oranını 25 baz puan artırarak %0,50-%0,75 aralığına yükseltti. Yapılan açıklamada, FOMC'nin iş gücü piyasası şartları ve enflasyonda gözlenen gelişmeler ve beklentiler ışığında faiz artış kararı aldığı ifade edildi. Ayrıca Fed tarafından gelecek yıla ilişkin ekonomik görünüm beklentileri yukarı yönlü revize edilirken, ayrıca gelecek yıla yönelik faiz artış beklentisi 2'den 3'e çıktı. Fed Başkanı Yellen basın toplantısında yaptığı açıklamada, 2017'de 3 faiz artırımı öngören medyan tahmin sadece bir kısım katılımcıların görüşlerinde değişim ile yönlendiğini belirtirken, piyasanın faiz artırım olasılığını %50'den fazla görmesine gerek olmadığını söyledi. Fed açıklamaları ardından ABD borsaları değer kaybederken, 10 yıllık devlet tahvil faiz oranları 10 bp artış ile %2,58'e çıktı.
Bugün yurt içinde istihdam rakamları açıklanırken, yurt dışında Aralık ayı öncü PMI verileri izlenecek. Ayrıca, İngiltere MB faiz kararı ile ABD’den gelecek enflasyon verileri de piyasaların gündeminde olacaktır. Fed toplantısı ardından bugün ilk fiyatlamalarda Çin tarafında satışlar gözlenirken, Japonya hafif alıcılı. Avrupa piyasalarının açılışında ise hafif satış baskısı beklenmekte. BİST tarafında ise ABD tahvil faizleri ve dolar endeksinin zirvelerde olmasına bağlı satış baskılı bir seyir görebiliriz.

Vakıf Yatırım

Dolar/TL Fed sonrası 3.54 oldu

 

Altın Fed sonrası değer kaybetti

 

Fed'in faiz kararında Trump rüzgarının etkisi var mı

 

Fed faizi 25 baz puan artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)