E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te dolar etkisi---

BİST'te dolar etkisi

BİST'te dolar etkisi
17 Mart 2016 - 08:59 borsagundem.com

Şeker Yatırım'ın BİST teknik analizinde, FED kararı sonrası dolar/TL kurundaki geri çekilmenin de desteği ile güne alıcılı bir seyirle başlaması öngörülüyor

FED’in faiz kararı öncesinde, yurt dışı piyasalardaki olumlu havaya paralel güne tepki alımları ile başlayan BİST 100 Endeksi daha sonra gelen kar satışları gün içinde 78.500 – 79.500 seviyeleri arasında dalgalı bir seyir izledi ve %0.4 yükselişle 79.369 puandan kapandı. FED dün piyasalar kapandıktan sonra yapmış olduğu açıklamalarda faizlerde beklentilere paralel bir değişime gitmezken, 2016 yılındaki faiz artırımlarına ilişkin tahminlerini dörtten ikiye indirdi. FED’in güvercin tondaki açıklamaları sonrası gelişen piyasa para birimlerine paralel dolar/TL kuru 2.86 TL seviyesine geriledi. FED’in yavaş faiz artırımı yapacağını işaret etmesinin ardından Asya borsaları bu sabah itibariyle Japonya hariç alıcılı bir seyir izlerken, Avrupa borsalarının da güne yükselişle başlaması bekleniyor. FED kararı sonrası dolar/TL Kurundaki geri çekilmenin de desteği ile güne alıcılı bir seyirle başlamasını beklediğimiz BİST’in sonrasında gelebilecek kar satışlarının karşılanması durumunda bu seyrini sürdürmeye çalışacağını düşünüyoruz.

(ŞEKER YATIRIM)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)