E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te ana direnç 91.700 puan ---

BİST'te ana direnç 91.700 puan

BİST'te ana direnç 91.700 puan
19 Aralık 2018 - 09:09 borsagundem.com

BİST'te yukarı hareketin devamı için bu bölge üzerindeki kapanışın devam etmesi önemli olacaktır. Ana direnç olarak ise 91.700 bölgesi öne çıkmakta

"Aralık ayına satıcılı başlayan ve Fırat'ın doğusuna olası operasyon haberleriyle satışların arttığı BİST100 endeksi, dün 89.567 puan seviyesine kadar gerilemesine karşılık son yarım saatte gelen alımların ardından yaşanan toparlanma ile günü 1.100 puana karşılık gelen %1,24 artışla 91.074 seviyesinden tamamladı. Yeniden 91.000 seviyesinin üzerine çıkan Endekste son bir haftada 6,5 milyar TL seviyesinden 4,5 milyar TL seviyesine gerileyen işlem hacminde ise net bir artış gözlenmedi. Banka ve holding hisselerine gelen alımlarla yükselen endekste bankacılık endeksi %3,1, holding endeksi de %1,26 artış gösterdi.
Bugünün veri ajandasında ABD'de cari denge ve Fed Kararı önemli konu başlıkları. Son dönemde Küresel Piyasalarda yaşanan gelişmeler ve Trump'ın FED'e yönelik sert açıklamaları ardından bu akşam vereceği karar ve ardından FED Başkanı Powell'ın yapacağı açıklamalar çok daha önemli hale geldi. Aralık toplantısında faizlerde 25 baz puanlık artış yapması beklenen Fed'in faiz kararından çok karar metninde yer alan ifadelerde ne gibi bir değişikliğe gideceği ve Powell'ın Trump'ın Faiz
Artırmayın çağrısına ne şekilde cevap vereceği merak konusu. Özellikle Şahin tonda açıklamalar yapan Fed Başkanlarının Eylül ayını takiben bu tonlamalarında yaşanan değişimler Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in şahin tona yakın duruşunu değiştirmesi ve Michelle Bowman'ın Fed'in yeni yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesi dengeleri değiştirmiş görünüyor.
Genel Beklenti:
Fed'in Aralık Ayında 4. faiz artışını Trump'a rağmen gerçekleştireceği, ancak 2019 ve 2020 yılına dair öngörü ve faiz adımlarında daha güvercin mesajlar vereceği yönünde olmakla birlikte, biz her ne kadar Çin ile müzakereler başlasa da bu konunun sonuçlanmasına dair belirsizlik ve riskleri de göz önünde bulundurarak Fed'in Aralık toplantısında faiz artışını pas geçebileceği kararından çok karar metninde yer alacak ifadeler ve inandırıcılığının daha etkili olacağı görüşümüzü koruyoruz.
Bist 100
Fed Faiz kararı kadar Brexit ve İtalya gündemini de takip eden BİST100 endeksinde olası operasyon korkuları kısmen ertelenmiş görünse de ABD/TR arasındaki haber akışı ve gelişmeler yakından takip edilmekte.

BİST100 endeksinde 89.500 ve 88.700 destek konumunu korumakla birlikte bankacılık endeksi önderliğinde 91.300 seviyesinin aşılması durumunda 92.500 ve 93.400 seviyelerinin kısa vadeli hedef değerler olduğunu hatırlatalım. Dolar/TL'nin yeniden 5,33 seviyesine gerilemesinin ardından bugün Fed öncesi gelecek alımların temkinli alışlar olacağı ve günün ikinci yarısında olası satış baskısının artma ihtimalini de notlarımıza ekleyelim.

Manşette Neler Var
ABD'den 3,5 milyar dolarlık Patriot hava ve füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye satışına onay verildi.
İtalya, AB komisyonu ile bütçe konusunda anlaşmaya vardı. Bakan Albayrak, "Enflasyonla mücadelede almamız gereken mesafeler var. Nihai amacımız enflasyonu kalıcı olarak tek haneler indirmek. Mali disiplin en önemli çıpamız olmaya devam edecek " dedi.
New York borsasında endeksler, hafta başındaki sert kayıpların ardından salı günü biraz toparlandı. Asya borsaları yatırımcıların Fed'in faiz kararına odaklanmasıyla karışık seyretti.
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, "Getiri eğrisi ekonomik görünümü tanımlamakta güvenilir değil" dedi . Mnuchin: ABD, Çin ile Ocak'ta Ticaret Müzakereleri Yapmayı Bekliyor ABD Başkanı Trump, Fed'in faiz kararı öncesi faiz artırımına gitmeme çağrısını tekrarladı.
46 doların altını test eden ABD tipi ham petrol Ağustos 2017'den bu yana en düşük seviyede

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

BİST100 endeksi 90.600 direnci üzerinde kapatırken, kısa vadede takip ettiğimiz saatlik - 23 periyot ortalamanın da üzerine yerleşti.
Yukarı hareketin devamı için bu bölge üzerindeki kapanışın devam etmesi önemli olacaktır. Ana direnç olarak ise 91.700 bölgesi öne çıkmakta.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)