E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'in gözü faiz toplantılarında---

BİST'in gözü faiz toplantılarında

BİST'in gözü faiz toplantılarında
04 Temmuz 2013 - 09:37 borsagundem.com

Bugün piyasaların gözü Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının yapacağı faiz toplantılarında olacak

ABD borsaları hariç dün yurtdışı borsalar, Mısır’da yaşanan siyasi olaylar, Portekiz’deki kemer sıkma programında ilişkin sorunlar ve Yunanistan’a ilişkin olumsuz haber akışıyla günü düşüşlerle kapattı. Yurtiçi piyasalar negatif yönde ayrışmaya devam ederek, en fazla satış gerçekleşen borsalardan oldu. BIST günü %3,56 düşüşle 73.719 puan seviyesinden kapatırken, satışlarda beklentilerden yüksek gelen enflasyon verileri de etkili oldu. Asya piyasalarında yükselişler var. Çin%1’e, Hong Kong ise %2’ye yakın artılarla işlem görüyor. Nikei endeksinde ise hafif eksiler var. Bugün bağımsızlık günü nedeniyle ABD piyasaları kapalı olacak.
Bugün piyasaların gözü Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının yapacağı faiz toplantılarında olacak. ECB faiz kararı sonrası Draghi’nin yapacağı açıklamalar piyasalar açısından önemli olacaktır. ECB’nin faizleri değiştirmesi beklenmiyor. Ekonomik toparlanmayı destekleyecek yönde yapılacak açıklamalar piyasalar tarafından olumlu algılanacaktır. Veri tarafında Euro bölgesinde 1. Çeyrek büyüme verisi ve İspanya’daki tahvil ihalesi takip edilecek. Piyasaların takip edeceği bir diğer konu ise Portekiz’deki kemer sıkma programına ilişkin gelişmeler ve Yunanistan ilişkin endişeler olacak. Avrupa ülke faizlerinde yaşanabilecek yükselişler endişeleri artıracağı için piyasalarda satış yaşanmasına neden olabilir. Yurtiçinde ise dün açıklanan enflasyon verisi sonrası bugün önemli bir gündem bulunmuyor. Yurtiçinde faizler ve döviz kurlarındaki gelişmeler piyasanın yönü açısından belirleyici olacaktır.
Endekste kısa vadeli teknik göstergelerde pozitif uyumsuzluklar ve kısa vadeli dip oluşumu devam ediyor. Endeks dün 74.000 seviyesinde bulunan fiyat boşluğunu kapattı. Endeks kısa vadede 72.500-73.000 aralığı üzerinde kaldıkça 78.000-78.500 aralığını hedefleye devam edecektir. Ancak orta vadede 20 günlük hareketli ortalama, 50 günlüğün üzerine çıkmadıkça orta vadeli trend düşüş trendi olmaya devam edecektir. Endeks 72.500 altına gelmedikçe endekste bir ters omuz-baş formasyonu oluşumu gerçekleşebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)