E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'e tahvil azaltım zamanı yön verecek---

BİST'e tahvil azaltım zamanı yön verecek

BİST'e tahvil azaltım zamanı yön verecek
18 Eylül 2013 - 08:53 borsagundem.com

Piyasalar saat:21'de açıklanacak FED kararı sonrasında yapılacak açıklamalara odaklandı

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
"Saat 21:00’deki Fed kararı sonrasında yapılacak açıklamalara odaklanacak piyasaların bugünü Fed açıklamalarının bekleyişi içerisinde mevcut seviyelerini korumaya çalışarak yatayda geçirmesini bekliyoruz.
Beklentilerden daha iyi gelen ZEW datasına karşılık piyasaların dün başlayan ve bugün akşam sonuçları duyurulacak olan Fed toplantısına odaklandığını görmekteyiz. Bu kapsamda, heyecanlı bir bekleyişin hakimiyetinde dünü artıda kapatan ABD borsalarının aksine Avrupa’da Lloyds Banking Group ve Continental AG gibi firmalara yönelik gelen haberlerle hafif değer kayıpları yaşandı. Yurtiçinde ise, beklentimiz dahilinde TCMB’nin hiç bir şey yapmamasını ilk etapta satışla karşılayan yatırımcılar daha sonra S&P’nin “ani sermaye çıkışı beklemiyoruz” haberine de bağlı olarak toparlandı ve günü %0,7 yükselişle kapattı.
22 Mayıs 2013 tarihinden bu yana beklenen gün geldi çattı. Varlık alımlarının azaltılıp azaltılmayacağı, azaltılacaksa büyüklüğünün ne olacağı ve alımların tamamen hangi tarihte son bulacağı gibi soruların en azından bir kısmının cevabını bu akşam alacağız. Varlık alımlarında 10-15 milyar $ civarında azaltım kararı gelmesinin muhtemel olduğu bu akşam, yapılacak açıklamaların ayrıntıları, tonlamaları piyasaların yönü açısından önemli olacaktır. ABD ekonomisinin toparlanmaya başladığı bir dönemde Fed’in agresif kararlar almaktan ziyade piyasaları geleceğe hazırlama çabasını sürdürmesini bekliyoruz. Bu hareket tarzı her ne kadar piyasalar tarafından hoş karşılanmıyor olsa da, etkisinin zayıflayarak devam etmesi muhtemel olacaktır. Bu doğrultuda, akşamki kararların ardından yatırımcıların azaltım miktarından ziyade tahvil alımlarının ne zaman son bulacağı sorusuna yanıt arayarak borsalara negatif tarafta yön vermesini bekliyoruz."

ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)