E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de yükselişler satış fırsatı---

BİST'de yükselişler satış fırsatı

BİST'de yükselişler satış fırsatı
07 Ağustos 2013 - 09:24 borsagundem.com

72.000 seviyesi ise kısa vadeli pozisyon taşıyanlar açısından stop-loss olarak kullanılmalıdır

FED üyelerinden gelen açıklamalar yurtdışı borsalarda satışlara neden olmaya devam ediyor. Dün konuşan FED üyesi Evans’ın da tahvil alımlarının Eylül’de azaltılabileceğini açıklaması sonrası ABD borsaları günü satışlarla tamamladı. Yurtiçinde BIST’te de satışlar vardı. BIST 100 endeksi günü %0,35 düşüşle 74.032 puan seviyesinden kapattı. Asya piyasalarında satışlar var. Yen’in değer kazanmaya devam etmesi ve emtialarda yaşanan düşüş sonrası Nikei endeksi %3 civarında ekside seyrediyor. Hong Kong, Sensex ve Kospi endekslerinde de satışlar var. Shanghai endeksi ise yatay seyrediyor.
Yurtdışı piyasalarda bugün veri tarafında ABD tüketici kredileri takip edilecek. Gündem FED üyelerinin yapacağı konuşmalar olacak. Bugün Philadelphia FED başkanı Plosser ve Cleveland FED başkanı Pianalto’nun konuşma yapması bekleniyor. FED üyelerinden varlık alımlarının yılsonuna kadar azaltılmaya başlanabileceği yönünde gelebilecek açıklamalar hem borsalarda hem de değerli metallerde satışların devam etmesine neden olabilir. Bu açıklamalardan en fazla olumsuz etkilenecek ülkelerden biri ise Türkiye olacaktır. Yurtiçinde bugün piyasalar yarım gün işlem yapacak ve tatile girecek. Yurtiçi piyasalarda faizlerin seyri BIST’e yön vermeye devam edecek. Değerli metallerde satışların devam etmesi risk iştahındaki azalışa ve FED’in tahvil alımlarını azaltacağı beklentisine işaret edeceği için yurtiçi piyasalara yansıması olumsuz olacaktır.
Endeks 74.000 desteğinin üzerinde kapanış yaptı. Endeks 74.400 seviyesi üzerine çıkabilirse yükselişini 76.000 seviyesine kadar sürdürebilir. Endekste 50 günlük ortalamanın, 200 günlüğü aşağı yönde kesmesiyle oluşan death cross sonrası düşüş trendi teyit edilmiş oldu. Endekste orta vadeli pozitif görüntü oluşabilmesi için endeksin 76.500 seviyesi üzerinde iki günlük ya da haftalık kapanış gerçekleştirmesi gerekir. Ana trend düşüş olduğu için yukarı yönlü hareketler satış fırsatı olmaya devam edecektir. 72.000 seviyesi ise kısa vadeli pozisyon taşıyanlar açısından stop-loss olarak kullanılmalıdır. Teknik göstergelerin Al konumunda olması kısa vadeli yukarı yönlü hareketlerin devam edebileceğine işaret ediyor. Ancak 76.000 seviyesi hem oluşan düşüş kanalı direnci olması hem de 50 günlük ortalamaya denk gelmesi nedeniyle kısa vadede güçlü direnç olarak çalışacaktır.
ASYA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)