E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de stres arttı---

BİST'de stres arttı

BİST'de stres arttı
12 Temmuz 2013 - 08:51 borsagundem.com

Bu hafta içinde birden çok defa üzeri test edilmekle beraber aşılamaması nedeni ile 73,000 direnci önemini artıyor

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
FED Başkanı Bernanke’nin önceki günkü konferansta yaptığı konuşma ile küresel piyasalarda şenlik havası yaşandı diyebiliriz… Avrupa’nın ardından New York borsası’nda da hızlı yükselişlerle açılış izledikten sonra kapanışın da rekor seviyelerden olduğunu görüyoruz, S&P500 %1,36 primle 1,675 puandan günü tamamlayarak tüm zamanların kapanış rekorunu kırdı… Sabah Asya tarafında ise seyir dalgalıydı, Japonya iyimser havayı sürdürme çabasında hafif primliyken Çin’de, Maliye Bakanı’nın %6,5 büyümeyi tolere edilebilir bulup %7 büyümenin bu yıl yakalanacağını söylemesi ile değer kayıpları hakimdi. 15 Temmuz’da Çin’in 2013 2.çeyrek büyüme verisi gelecek ve eğer yavaşlamanın derinleştiğine ve resmi hükümet hedefi olan %7,5 büyümeden uzaklaşmaya işaret eden bir GSYH artış hızı gelirse Maliye Bakanı’nın haklı olup olmadığını veya bu oranların tolere edilebilir olup olmadığını görebileceğiz..
Bugün hareketli bir gündem yok…Dünkü sert yükselişlerin ardından Avrupa borsaları güne, ABD’de 5 yılın en yüksek bütçe fazlası ile toparlanmaya başlayan mali dengeler ve dünün iyimserliğinin korunma çabası ile yataya yakın hafif primli başlayabilir.
Bizde ise durum biraz daha farklı..Yurtdışı gelişmelere benzer hareketler görebiliyoruz ancak etkileri çok daha sınırlı bir süreye sahip oluyor… Dün BIST 100 endeksi güne %2,5 gibi hızlı bir yükselişle güne başlayarak 73,168.79 puan seviyesini görse de 73,000 puanı yine aşamayarak 71,789 puandan kapandı. Bu hafta içinde birden çok defa üzeri test edilmekle beraber aşılamaması nedeni ile 73,000 direnci önemini artıyor…
Önceki gün %9,25’ten kapanan gösterge tahvil faizi dün %9,42’den güne başlayıp %9,32’lere sarksa da BIST kapanışına doğru DolarTL yeniden 1,95’i aşıp piyasa yapıcı bankaların gecelik repo piyasasında kullandığı tutar giderek artarken %9,59’a dek yükseliş kaydetti.
TCMB 50 milyon dolarlık döviz satım ihalesi açtı. Bu sabah DolarTL hala 1,95 üzerinde, Merkez’den bugün adımlar görebiliriz. DolarTL ve gösterge tahvil faizinin hareketleri ile BIST’te de stresin arttığını görüyoruz, bu nedenle bu iki değişkeni izlemek önemli diye düşünüyoruz… 73,000 puan aşılıp üzerinde tutunulmadığı sürece 70,000 puan desteğinin görülme ve denenme ihtimalinin yüksek kalmaya devam ettiği yönündeki görüşümüzü koruyoruz. Veri akışında ise Euro bölgesi sanayi üretimi, ABD’de tüketici güven endeksi ile çeşitli merkez bankası başkanlarının konuşmaları piyasalar tarafından takip ediliyor olacak…
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)