E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de sınırlı yükseliş---

BİST'de sınırlı yükseliş

BİST'de sınırlı yükseliş
14 Ağustos 2013 - 09:21 borsagundem.com

BİST'de dünkü sınırlı yükselişin ardından global piyasalardaki olumlu havanın da etkisiyle bugün de güne sınırlı yükselişle başlaması bekleniyor

Dünyadaki olumlu havanın desteği ile BIST yükselişini dün de sürdürdü. Bugün de sınırlı
yükseliş görülebilir. BIST 100 endeksi, dünü % 0.2 artışla 75.514 puandan kapattı. Gün içerisinde en düşük 75.159, en yüksek 76.126 puanı gören endeks, önceki kapan ışının 140 puan üzerine çıktı. Endeksin dolar bazında fiyatı ise 3.91 cent seviyesinde bulunuyor. Avrupa hisseleri beklenenden iyi kazanç verileri ve Almanya'da yatırımcı güveninin beklentilerin üzerinde art ış göstermesiyle 10 haftan ın zirvesini geni şleterek yükselişini dördüncü güne taşıdı. Almanya % 0.7, Fransa % 0.5 yükseldi. ABD'de perakende satışlar Temmuz ayında % 0.2 yükseldi ve böylelikle dört ay üst üste yukarı yönde hareket etti. Bu durum, ABD ekonomisinin yüksek vergiler ve federal bütçe kısıntılarının olumsuz etkilerinden kurtulmakta olduğunu işaret ediyor. Verinin de desteğiyle, güne negatif başlayan ABD endeksleri günü % 0.2 artıda kapattı. Bu sabah Asya borsalar ında olumlu hava devam ediyor. Bugünün veri gündeminde Avrupa ülkelerinin büyüme verisi öne ç ıkacak. Avrupa ülkelerinin 2 y ıllık küçülmesinin sona erdiğinin açıklanması bekleniyor. 15:30'da ise ABD ÜFE'si gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)