E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'de satıcılı başlangıç---

BİST'de satıcılı başlangıç

BİST'de satıcılı başlangıç
30 Eylül 2013 - 09:19 borsaningundemi.com

ABD'deki gelişmeler ve Asya borsalarının görünümü ışığında Borsa İstanbul'un güne negatif bir başlangıç yapması bekleniyor

Önemli Gelişmeler
- ABD’de Senato’su Obamacare’i saf dışı bırakarak bütçe tasarısını onaylarken, bütçe konusundaki belirsizlik devam ediyor…
ABD Senatosu, Obamacare’i saf dışı bırakan bütçe tasarısını onaylarken, tasarı Temsilciler Meclisi’ne gönderildi. Cumhuriyetçiler kısa dönemli sağlık hizmeti harcamasına limit getiren kanuna karşı çıkarken, kabul etmeme konusunda ısrarlı tavır takınırken, ABD Başkanı Obama’nın sağlık kanununu erteleyecek bir öneriye onay vermeyeceği belirliyor. Borç tavanı konusunda Temsilciler Meclisi’nde alınacak karar piyasaların yönü açısından belirleyici olacak.
- FED Başkanlarından varlık alımlarının devam etmesine yönelik açıklamalar geldi...
Chicago FED Başkanı Charles Evans, enflasyonun çok düşük ve işsizliğin çok yüksek olması nedeniyle, FED’in rekor seviyedeki teşviklere hedeflere ulaşılıncaya kadar devam etmesi gerektiğini belirtirken, alımların Ocak ayına kadar aynı hızda devam edebileceğini söyledi.
New York FED Başkanı William Dudley, Washington'da yaşanan bütçe tartışmalarının ekonomik görünüme yönelik risklerin arasında yer aldığını söyleyerek, varlık alımlarını azaltmak için ekonomik toparlanmada daha fazla ivme görülmesi gerektiğini belirtti.
- ABD’de kişisel gelir ve harcamalar beklentilere paralel artarken, tüketici güveni geriledi…
ABD’de kişisel gelir ve harcamalarda Temmuz ayı için %0,1’lik yukarı yönlü revizyonlar yapılırken, Ağustos ayında kişisel gelirler 4. ayda da yükselerek %0,4, kişisel harcamalar da %0,3’lük artışla beklentilere paralel geldi. Kişisel çekirdek tüketim ise %0,1’lik artış beklentisinin üzerinde %0,2 artış gösterdi. Tüketici güven endeksi ise Ağustos ayındaki 82,1 seviyesinden 77,5’e gerilerken, beklenti 76,8 idi.
- Japonya’da perakende satışlar ve imalat sektörü PMI beklentilerin üzerinde gelirken, sanayi üretimi ise beklentilerin altında kaldı…
Japonya’da Ağustos ayında sanayi üretimi %0,4’lük düşüş beklentisinin üzerinde %0,7 düşüş gösterdi.
Perakende satışlar %1’lik artış beklentisinin hafif üzerinde %1,1 arttı. İmalat sektörü PMI verisi ise Ağustos ayındaki 52,2 seviyesinden Eylül ayında 52,5’e yükselerek son 2 yılın zirvesine ulaştı.
- Çin’de imalat sektörü PMI beklentilerin altında kaldı…
Çin’de imalat sektörü PMI verisi Ağustos ayındaki 50,1 seviyesinden Eylül ayında 50,2’ye yükselmesine karşılık 51,2 olan beklentileri karşılayamadı.
- İtalya’da Berlusconi kaynaklı siyasi kriz yaşanıyor…
Vergi kaçırmaktan dolayı aldığı mahkumiyet cezası nedeniyle Senato’da 4 Ekim’de hakkında oylama yapılması beklenen Berlusconi’nin koalisyon hükümetindeki 5 bakanının istifası ile birlikte, İtalya’da siyasi kriz yaşanırken, Başbakan Letta Çarşamba günü güven oylaması yapılacağını, güven oyu alamaması halinde istifa edeceğini açıkladı.
- Yunanistan da İtalya yolunda ilerliyor…
Yunanistan’da aşırı sağcı parti lideri ve üç milletvekili tutuklanırken, hükümet krizi olup olmayacağı takip edilecek.
- BİST – 100 endeksinde düşüş, faiz ve kurlarda ise yükseliş devam etti…
ABD’nin borçlanma tavanına ilişkin belirsizliklerin arttığı bir ortamda BİST – 100 endeksinde bankacılık sektörü öncülüğünde düşüş 6. güne taşındı. Faiz ve kurlardaki artışında etkisiyle bankacılık endeksi %2,3 düşerken, BİST – 100 endeksi %1,1 geriledi ve 75.100 desteğinin altına sarktı. Geçtiğimiz hafta BİST
– 100 endeksi %4 ile en fazla düşen borsa olarak dikkat çekti. Gösterge tahvil faizinde 29 baz puanlık artışla %8,44’e, 10 yıllık tahvil faizlerinde ise 16 baz puanlık artışla %9,25’e yükseliş yaşandı. TL’de zayıf görünüm devam ederken, Dolar TL 2,04’e dayanırken, Sepet kurda da 2,37’lerden 2,40 seviyelerine yükseliş hakim.
- BİST–100 endeksinin güne satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz…
ABD’de bütçe görüşmelerine ilişkin anlaşmazlık devam ederken, İtalya’da da siyasi kaynaklı krizin hakim olduğu bir ortamda Asya borsalarında %1’i aşan oranlarda düşüş hakim. ABD vadelileri %0,7 düşüş gösterirken, Avrupa borsalarının da güne %0,7’ye varan oranlarda düşüşle başlama beklentisi doğrultusunda BİST – 100 endeksinin güne satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
(A1 Capital)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)