E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de olumsuzluk kalkabilir---

BİST'de olumsuzluk kalkabilir

BİST'de olumsuzluk kalkabilir
05 Ağustos 2013 - 09:28 borsagundem.com

ABD borsalarında Cuma günü bir ara satış baskısı yaratmış olsa da, yeni haftada ABD borsaları açısından bu olumsuz etkinin kalkması olasıdır

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
Tarım dışı istihdam verisinin bir açıdan bekleneni verememiş olmasının yanı sıra bugün saat 10:00'da açıklanacak Temmuz ayı enflasyon verisinin beklenecek olması nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne yatayda ve dengeli bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Geçen hafta piyasalar esas itibarıyla FED Başkanı Bernanke'nin açıklamaları ile Cuma günkü tarım dışı istihdam verileri doğrultusunda hareket etti desek yeridir. Bu kapsamda, FED'in varlık alımlarını ne zaman azaltacağına dair sinyal vermemesinin yanı sıra beklentilerden daha kötü gelen istihdam artışına karşılık işsizlik oranının aksi yönde iyi çıkması ve bu beklentilerin hafta boyunca fiyatlandırılması yurtdışı borsaların haftayı ağırlıklı olarak artıda tamamlamasına yol açtı. Yurtiçinde ise, TCMB Başkanı Başçı'nın çok da tatmin etmeyen açıklamalarının yanı sıra Citigroup'un bankalara yönelik tavsiyesini artırması ve tahminlerden düşük gelen TDİ verisinin varlık alımlarının devam ettirileceği beklentisi yaratması BIST-100 endeksinin haftayı %2 değer kazancıyla kapatmasını sağladı.
Yeni haftanın piyasa gündeminin geçen haftaya göre önem derecesi açısından daha düşük olduğu görülürken, tarım dışı istihdam verilerinin fiyatlandırılması da devam edecektir. İstihdam açısından veri her ne kadar zayıf gelse ve varlık alımlarının azaltılma sürecinin biraz daha ötelenmesi fikrini ön plana çıkarsa da, işsizlik oranının düşmeye devam etmesi, bardağın dolu tarafını oluşturuyor. Bu nedenle, TDİ verisi ABD borsalarında Cuma günü bir ara satış baskısı yaratmış olsa da, yeni haftada ABD borsaları açısından bu olumsuz etkinin kalkması olasıdır. Bugün yurtiçinde Temmuz ayı enflasyon verisi açıklanacak. TCMB Başkanı Başçı'nın geçen haftaki açıklamalarında enflasyonun Temmuz'da %9 ile zirve yapmasının beklendiğini söylemesi, veriye ilişkin beklentilerin geçen haftadan satın alınmasını sağladığından, bugün piyasalara negatif yönde etki etmesini beklemiyoruz. Bu kapsamda, birkaç günlük vadede BIST-100 endeksinin 73.000 – 75.500 aralığında seyretmesini bekliyoruz.
    Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: EKGYO, FROTO
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)