E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de küresel etkiler devam edebilir---

BİST'de küresel etkiler devam edebilir

BİST'de küresel etkiler devam edebilir
04 Temmuz 2013 - 09:05 borsagundem.com

Dün yurtdışındaki zayıf görünümle birlikte içeride enflasyon rakamlarının kötü bir sürpriz yapması BİST 100’de satışların daha da sertleşmesine neden oldu.

Gedik Yatırım Tarafından Hazırlanan BIST100 Teknik Analiz Raporu:
Dün yurtdışındaki zayıf görünümle birlikte içeride enflasyon rakamlarının kötü bir sürpriz yapması BİST 100’de satışların daha da sertleşmesine neden oldu. Gün içinde en düşük 73,294’ü gören endeks, günü 73,718 ’den tamamladı. Hatırlanacak olursa önceki günlerde 75,500 üzerinde tutunulamazsa 73,000’e kadar çok hızlı bir gerilemenin olabileceğinden bahsediyorduk. Bu durum gerçekleşmiş oldu. Kısa vadedeki en önemli desteğimizde bu 73,000 seviyesi. Endeks burada tutunmayı deneyecektir. Bu bölgeye olacak her geri çekilmenin ardından tepki alımlarının gelmeye başladığını görebiliriz. Yurtdışı kaynaklı yeni bir şok dalgası olmaz ise bu seviyenin altına yeni bir hareket beklemiyoruz. Bugün Bağımsızlık Günü nedeniyle ABD ’de piyasaların kapalı olması, tüm kürede hacmin ve volatilitenin düşük kalmasına neden olabilir. Öğleden sonra Avrupa Merkez Bankası toplantısı ve Draghi’nin basın açıklaması olacak. Önemli bir sonuç çıkmasını beklemiyoruz. Belki Euro/dolar paritesinde ufak çaplı dalgalanmalara neden olabilir. Piyasalar yarınki ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı rakamlarını bekleyecektir. Verinin beklentilerden sapması durumunda önümüzdeki haftan ın bir kısmında da devam edebilecek bir hareket başlayabilir. Teknik açıdan her ne sebeple olursa olsun 73,000 altına sarkılması durumunda geçtiğimiz haftalarda da ifade ettiğimiz ve bizce 79,000 üzerinde kalıcı bir hareket oluşmadığı sürece hedef konumda olan 66,000/67,000 aralığı gündemde kalmaya devam edecektir.
Yukarıda ise ilk direncimiz 75,500 olacak. Bugün ve yarın yukarı yönlü hareketlerde burayı takip edeceğiz. Bu seviye aşılamadığı sürece kısa vadeli de olsa yukarı yönlü pozisyon almayı doğru bulmuyoruz."
GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)