E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de enflasyon beklentisi---

BİST'de enflasyon beklentisi

BİST'de enflasyon beklentisi
05 Ağustos 2013 - 09:24 borsagundem.com

Enflasyon oranlarının beklentilerin üzerinde gelmesi faizlerin yükselmesine ve BIST’te satışların yaşanmasına neden olabilir

Cuma günü beklentilerin altında gelen tarım dışı istihdam verisi sonrası yurtdışı borsalar yatay kapanış yaparken, emtialarda sert yukarı yönlü hareketler yaşandı. Türkiye’nin içinde bulunduğu gelişmekte olan borsalarda ise veri sonrası FED’in parasal teşvikleri yakın zamanda azaltacağı beklentisi zayıfladığı için yükseliş yönünde tepki oluştu. BIST 100 endeksi veri sonrası eksiden artıya geçerek günü %0,86 yükselişle 74.033 puan seviyesinden kapattı. Asya tarafında ise tarım dışı istihdam verisi Japonya tarafında negatif fiyatlanıyor. Endeks %1’in üzerinde ekside seyrediyor. Çin’de ise PMI verisinin beklentiler dâhilinde 50 seviyesinin (51,3 geldi) üzerinde gelmesi sonrası Shanghai endeksi %0,5 civarında artıda seyrediyor. Cuma günkü sert yükseliş sonrası emtialar haftaya yatay bir başlangıç yaptı.
Yurtdışı piyasalarda bu hafta veri gündemi sakin geçecek. Piyasalar bugün Avrupa’da açıklanacak PMI verilerini ve ABD’de açıklanacak ISM hizmet endeksini takip edecek. Yurtiçinde ise enflasyon verileri bekleniyor. Aylık TÜFE beklentisi %0,25-5 arasında bekleniyor. Baz etkisi nedeniyle yıllık enflasyon yüksek çıkacaktır. Enflasyon oranlarının beklentilerin üzerinde gelmesi faizlerin yükselmesine ve BIST’te satışların yaşanmasına neden olabilir. Diğer yandan beklentilerden daha düşük gelecek bir veri faizlerde gevşeme yaşanmasına neden olacaktır. Faizlerin gevşemesi ise bankacılık sektörü öncülüğünde BIST 100 endeksinin yükselmesine neden olacaktır. Tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden düşük gelmesi sonrası FED’in parasal teşvikleri devam ettirebileceği beklentisi güçlendiği için yurtiçinde tepki yükselişleri devam edebilir. Ancak bayram tatili nedeniyle kısa geçecek haftada yabancı yatırımcılar risk almamak için satış yapabilirler. Ayrıca Cuma günü gelen tarım dışı istihdam verisi beklentinin sadece 13 bin altına geldi ve işsizlik oranı beklentiden düşük geldi. Bu nedenle olumlu görünüm kısa sürebilir. Değerli metallerde oluşacak fiyat hareketleri bu konuda belirleyici olacaktır. Altın’da yaşanacak yükseliş ve düşüşlerin kısa vadede BIST’e aynı yönde yansıması beklenir.
Endeks 74.000 direnç seviyesinden kapanış yaptı. Endeks bu seviye üzerine çıkabilirse yükselişini 76.000 seviyesine kadar sürdürebilir. Endekste 50 günlük ortalamanın, 200 günlüğü aşağı yönde kesmesiyle oluşan death cross sonrası düşüş trendi teyit edilmiş oldu. Endekste orta vadeli pozitif görüntü oluşabilmesi için endeksin 76.500 seviyesi üzerinde iki günlük ya da haftalık kapanış gerçekleştirmesi gerekir. Ana trend düşüş olduğu için yukarı yönlü hareketler satış fırsatı olmaya devam edecektir. 72.000 seviyesi ise kısa vadeli pozisyon taşıyanlar açısından stop-loss olarak kullanılmalıdır. Endeks 74.500 seviyesi üzerinde kapanış yapmadıkça kısa vadeli hedef 70.000 seviyeleri olacaktır.
DESTEKLER: 73.300 - 72.400 - 71.000
DĠRENÇLER: 74.200 - 75.000 - 75.500
ASYA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)