E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de destek arayışı---

BİST'de destek arayışı

BİST'de destek arayışı
16 Temmuz 2013 - 08:52 borsagundem.com

TCMB Başkanı Başçı, dün faiz koridorunda ölçülü bir genişletme kararının 23 Temmuz toplantısında ele alınacağını söyledi

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
Cuma günü Wells&Fargo ve JP Morgan’ın ardından dün de Citigroup karının beklentileri aşmasıyla ABD hisseleri yükselişini devam ettirdi, Standard&Poor's 500 Endeksi Ocak'tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini yaşayarak günü yüzde 0,14 primle 1.682 puandan kapattı. ABD’de bilanço sezonunun iyi geçiyor olması ABD hisse senedi piyasalarını desteklerken bir yandan da her ne kadar geçen hafta Bernanke tahvil alımını azaltma endişelerini azaltsa da nihayetinde bir çıkış  stratejisinin uygulamaya konacağı kabul edildiğinden gelişen piyasalara yönelim eskiye göre daha fazla. Gelişmekte ülkelerinden de FED’in tahvil alımlarını azaltma ihtimaline karşı tedbirler gelmesini zaten bekliyorduk, geçen hafta Brezilya’nın faiz artırımını takiben bugün de Hindistan’ın faiz artırımını gördük.
Bizde de bir faiz artırım sürecine giriliyor. TCMB Başkanı Başçı, dün faiz koridorunda ölçülü bir genişletme kararının 23 Temmuz toplantısında ele alınacağını söyledi. Açıklama hem piyasaya destek olurken hem de günlerdir hızlı bir yükseliş ivmesini koruyan gösterge tahvil faizi ve dolar/TL’de de bir rahatlama yarattı, bu şekilde gösterge tahvil faizinde % 9’un altını görebildik.
Endeks ise olumlu beklentilerle haftaya başladı ancak Hazine’nin ihaleleri önemliydi, sorunsuz geçmesinin
piyasaya destek olacağını vurgulamıştık, ROT dahil iki ihale ile 6,4 MLR satış ve beklentinin altında kalan
faizlerin yarattığı rahatlama sayesinde BIST100 endeksi günü % 3,12 primle 76.227 puandan
tamamladı. Bu noktada 75.000 seviyesinin destek yapılıp yapılmayacağını izliyor olacağız. İlk hedef ise 77.000 puan seviyesinde. Haziran sonlarındaki (28 Haziran - 2 Temmuz) denemelerde aşılamaması nedeni ile göreceli olarak güçlü kabul ettiğimiz 77.000 direncinin aşılıp üzerinde tutunulması ise 78.500/79.000/80.000 puan seviyelerini gündeme getirebilir..
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)