E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBIST100 endeksinde satış baskısı---

BIST100 endeksinde satış baskısı

BIST100 endeksinde satış baskısı
11 Kasım 2015 - 09:10 borsagundem.com

Alan Yatırım günlük piyasa raporunda öne çıkan gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Paritelerle ilgili olarak, dün güne 2,9210 seviyesinden başlayan USDTRY paritesi, gün içinde aşağı yönlü seyir izleyerek kapanışı 2,9162 seviyesinden yaptı. Diğer yandan dün gün içinde 1,0764 - 1,0675 bandında seyreden EURUSD paritesi 1,0725 seviyesinden kapandı. BIST 100 endeksi yatay seyir izlenen günün ardından dün yine satış baskısı altında kaldı. Bugün İngiltere ve ABD’den gelecek olan verileri izleyeceğiz. Yurtiçinde ise odağımızda cari açık verisi olacak.

Teknik Analiz

Salı günü yatay seyir izleyen BIST 100 endeksi dün 82.000 seviyesinin üzerinde tutunamayarak günü bu seviyenin altında kapattı.
Bugün endekste satış baskısının devam etmesi halinde 80.900 ve 79.400 seviyeleri sırasıyla destek olarak izlenebilir. 79.400 seviyesi 200 günlük hareketli ortalamaya denk geldiğinden önemli bir destek olarak kabul edilebilir. Öte yandan, bugün endekste yükseliş görülebilmesi için endeksin öncelikle 80.900 seviyesinin üzerinde kalıcı olması gerekmektedir. Bu durumda sırasıyla 82.000 ve 82.900 seviyeleri direnç olarak test edilebilir.


Küresel Piyasalar

a) Dün açıklanan ABD verileri beklentiden kötü geldi.

ABD tarafında dün NFIB Küçük İşletmeler İyimserlik Anketi (Ekim), İthalat Fiyat Endeksi (Ekim) (aylık) ve Toptan Satış Envanteri (Eylül) ayı verileri açıklandı. Veriler genel olarak beklentiden kötü geldi. Verilere ayrı ayrı bakıldığında toptan eşya stoklarında Eylül ayında, 0,5% ile 5 ayın en büyük artışı kaydedildi. İthalat fiyatları ise Ekim ayında dördüncü kez düşüş gösterdi. Bu verilerdeki son durum ABD enflasyon verisi üzerinde baskı yaratabileceğinden, Fed’in faiz artırım sürecini etkileyebilir.
Dün Dow Jones ve S&P500 endeksleri alıcılı seyir izlerken; Nasdaq günü ekside kapattı

b) Euro Bölgesi
Dün Euro bölgesinde veri bakımından sakin bir gün yaşandı.
DAX ve CAC40 endeksleri dün alıcılı seyir izlerken, FTSE100 endeksi
günü ekside kapattı.

c) Japonya verileri kötü geldi.
Dün gece Japonya'da M2 Para Stoğu (Ekim) (yıllık), M3 Para Stoğu (Ekim) (yıllık) ve makine araçları siparişleri (Ekim) (yıllık) verileri açıklandı. Ekim ayı M2 ve M3 para stoğu verileri beklentinin altında geldi. Diğer yandan, Eylül ayında 19,1% gerileyen makina araçları siparişleri verisi bu ay da 23,1% düşüş gösterdi.

d) Çin yavaş yavaş tüketici harcamalarına dayalı bir büyüme modeline geçiyor.
Bu sabah Çin'de perakende satışlar (Ekim) (yıllık) ve sanayi üretimi (Ekim) (yıllık) verileri açıklandı. Ekim ayı perakende satışlar verisi beklentileri aşarken, sanayi üretimi verisi beklentinin altında geldi.
Özellikle sanayi üretimi verisi yıllık bazda 5,6% artışla küresel krizden bu yana en yavaş artışı gerçekleştirdi. Perakende satışlar ise ivme kazandı. Dolayısıyla bu durum, Çin ekonomisinin kademeli olarak tüketici harcamalarına dayanan bir büyüme modeline geçtiğini gösteriyor.

Alan Yatırım 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)