E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST TL'deki pozitif havayı takip edecek---

BİST TL'deki pozitif havayı takip edecek

BİST TL'deki pozitif havayı takip edecek
07 Aralık 2016 - 09:05 borsagundem.com

Şeker Yatırım, sabah raporunda TL'nin güçlenmeye devam etmesi halinde BİST'in yükselişini devam ettireceğini değerlendirdi.

Dün güne alıcılı bir seyirle başlayan BIST 100 Endeksi Merkez Bankası’nın 2017 para ve kur politikası açıklamasından sonra değer kazanan TL ve gerileyen tahvil faizlerinin desteği ile bu seyrini günün tamamında sürdürdü. Özellikle geçtiğimiz hafta küresel piyasalarda artan volatilite ve siyasi gelişmeler ile rekor seviyelere ulaşan dolar/TL kurunun gün içinde 3.45 TL seviyeleri altına gerilemesi alımları destekledi. Gelen alımlarla 75.000 seviyeleri üzerine yerleşen Endeks günü %2,5 artışla 75.433
seviyesinden tamamladı. İçeride ve dışarda önemli bir veri akışının olmadığı günde alternatif piyasalar ve yurt dışı piyasalar takip edilecek. İçeride Cuma akşamı yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında yarın Başbakan tarafından açıklanması beklenen bankacılık, reel sektör ve iş piyasasına dönük alınacak tedbirlere odaklanılmış durumda. Yurt dışında iyimser hava korunurken, Asya borsalarında hafif alıcılı bir seyir hakim. Avrupa piyasalarının da güne yükselişle başlaması beklenmekte.
BİST’in güne alıcılı bir seyirle başlayacağını günün devamında Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerini izleyeceğini düşünüyoruz. Son dönemde diğer para birimlerinden negatif ayrışan TL'nin güçlenmesini sürdürmesi halinde BIST’in yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir.

Şeker Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 07.12.2016

 

BİST'te kısa vadede iyimserlik arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)