E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST tepki alımını sürdürecek---

BİST tepki alımını sürdürecek

BİST tepki alımını sürdürecek
23 Mart 2016 - 09:21 borsagundem.com

Şeker Yatırım, BİST teknik analizinde dün yaşanan Brüksel saldırılarının ardından piyasaların güne hafif tepki alımları ile başlayacağını ve gün içerisinde bu seyri sürdürmeye çalışacağını bildirildi

Belçika’nın başkenti Brüksel’de meydana gelen terör saldırıların ardından yurt dışı piyasalardaki satışlara paralel sert satışlarla karşılaşan BİST 100 Endeksi diğer yandan Bankacılık Endeksi’nde özellikle Halkbank hisselerinde görülen sert satışların da etkisiyle gün içinde 81.000 seviyelerine kadar geri çekildi. Yurtdışı borsaların kayıplarının bir kısmını geri almasına karşın daha sınırlı kalan tepki alımları ile toparlanmaya çalışan Endeks günü %2 düşüşle 81.766 seviyesinden tamamladı. Bankacılık Endeksindeki düşüş %3.37 seviyesinde gerçekleşti. Belçika’daki terör saldırıların yarattığı olumsuz hava sonrası bu sabah itibariyle Asya piyasalarında satıcılı bir seyir hakimken, Avrupa borsalarının da güne düşüşle başlaması bekleniyor. İçeride veri akışının olmadığı günde kur ve faizlerin seyri dışarda ise ABD’den gelecek Şubat yeni konut satışları verisi izlenecek. Piyasaların gündeminde ise yarınki MB Para Politikası Kurulu’ndan gelecek faiz kararı olmaya devam edecek. Dünkü satışların ardından güne hafif tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz piyasaların günün devamında alternatif piyasaları ve yurt dışı piyasaları takip ederek bu seyrini sürdürme çabası içinde olacağını düşünüyoruz.

ŞEKER YATIRIM

82 bin 900 puan önemli

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 23/03/2016

 

BİST-100 kayıpları geri almaya çalışacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cem24 Mart 2016 17:43

    Turk CDS leri bugün % 3 arttı, Avrupa ortalama % 2 aşağıda, TRTB 1 yıllıklar yukarı yön çizmiş durumda iken bu borsa da ki artış boğa tuzağı değilde ne ?