E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST karışık seyrediyor---

BİST karışık seyrediyor

BİST karışık seyrediyor
17 Eylül 2013 - 09:31 borsagundem.com

Borsa İstanbul güne yüzde 0.21 oranında düşüşle 74.102 puandan başladı. İlk seansı endeks yatay tamamladı

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, güne dünkü kapanışa göre 155,93 puanlık düşüşle 74.102,62 puandan başladı.
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışına göre ortalama yüzde 0,21 oranında değer kaybederken, bankacılık endeksi yüzde 0,27 holding endeksi ise yüzde 0,35 oranında düşüş kaydetti.
Açılışın ardından BİST hafif yükselişe geçti. Gün içerisinde karışık seyreden endeks ilk seansı yüzde 0.03 oranında yükselişle 74.283 puandan tamamladı. BİST 100'de hacim 1.309 milyon TL olarak gerçekleşirken, en yüksek hacmin görüldüğü ilk 3 hisse senedi GARAN, ISCTR, HALKB olarak sıralandı. BİST 100 endeksinde ilk seans sonunda 40 hisse senedinde artış, 58 hisse senedinde ise düşüş görüldü.
Yurtiçi piyasalar dün son zamanların en pozitif gününü yaşarken, akşam saatlerinde Suriye sınırında bir helikopterin düştüğü haberi tedirginlik yarattı. Piyasalar kapandıktan sonra Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, sınır ihlali yapan bir Suriye helikopterinin bölgede hava devriye görevinde bulunan iki F-16 uçağından biri tarafından, saat 14.27'de Türk hava sahasındayken vurulduğu bildirildi. Bu gelişmenin ardından uluslararası piyasada dolar/TL paritesinin 2,00 seviyesinin üzerine yükseldiği görüldü.
Analistler, dün hızlı bir yükselişle 74.000 puanın üzerinde kapanış yapan BİST 100 endeksi için, bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda yükseliş isteğinin devam edebileceğini belirtiyor. Olası düşüşlerde, 72.500 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade eden analistler, 73.000 seviyesinin ise ara destek olarak izlenebileceğini kaydediyor.
Analistler, bugün yurtdışında açıklanacak veriler ile yurtiçinde Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını tahmin ediyor. AA Finans Beklenti Anketi'ne göre ekonomistler PPK'ya ilişkin olarak faizlerde herhangi bir değişiklik yapılmasını beklemiyor.
Bununla birlikte ankete katılan 18 ekonomistin yarısı yabancı para (YP) zorunlu karşılık (ZK) oranlarında indirim beklerken, indirim beklentilerinin medyanı 50 baz puan oldu. İndirim beklentileri en düşük 50 ve en yüksek 150 baz puan arasında yer aldı. Ayrıca 18 ekonomistin 7'si rezerv opsiyon katsayısında indirim olacağı yönünde beklentilerini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)