E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST ile ortaklık bizim için çok değerli---

BİST ile ortaklık bizim için çok değerli

BİST ile ortaklık bizim için çok değerli
19 Eylül 2013 - 16:11 borsaningundemi.com

NASDAQ OMX Group Başkan Yardımcısı Frucher: "Borsa İstanbul ile stratejik ortaklık yapmak ve birlikte çalışmak bizim için çok değerli"

NASDAQ OMX Group Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher, "Borsa İstanbul ile stratejik ortaklık yapmak ve birlikte çalışmak bizim için çok değerli" dedi.
Anadolu Ajansı'nın (AA) resmi iletişim sponsoru olduğu İstanbul Finans Zirvesi'nin "Çalkantılı Dönemlerde Varlık Yönetimi - Menkul Kıymetler Borsasının Gelişen Rolü" konulu borsa oturumu, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
NASDAQ OMX Group Başkan Yardımcısı Frucher, oturumda yaptığı konuşmada, dünyada inanılmaz yatırım fırsatları ve seçenekleri bulunduğunu, ancak bunları gerçekleştirirken erdemli kalmanın korunabilmesinin önemli olduğunu söyledi.
Sermaye piyasası yerine artık daha farklı alternatif yatırımlara yönelme olduğuna işaret eden Frucher, "Dünya artık farklı bir noktaya gidiyor. Dünyada artık pazar anlamında çok daha fazla çekim merkezi var. Bir piyasada çeşitlilik, iyi yönetişim, şeffaflık, adil ve eşit fırsatların herkese açık halde olması çok önemli. Ancak bu şekilde insanları çekebilirsiniz" diye konuştu.
Frucher, NASDAQ OMX olarak kendileri için en önemli konunun stratejik ortaklarla çalışmak olduğunu belirterek, "Borsa İstanbul ile stratejik ortaklık yapmak ve birlikte çalışmak bizim için çok değerli" dedi.
Türkiye'nin coğrafi olarak çok özel bir konumda bulunduğunu dile getiren Frucher, "Türkiye, bütün bu bölge içinde çok değerli ve önemli bir finansal merkez. Dünyaya baktığınızda kendinizi burada her şeyin ortasında hissediyorsunuz. Eski sömürgeci ifadelerle söylemiyorum; burada çok fazla emtia var. Girişimsel bir zihniyetle baktığınızda burada insan da önemli bir emtia. Türkiye, istikrarını sağlayabilmiş durumda ve büyümesini gösteriyor. Bundan sonra pazarları esas şekillendirecek olan da bu eğilimler" değerlendirmelerini yaptı.
Frucher, Türkiye'de çok fazla şirket olmasına rağmen borsada listelenmiş şirket sayısının küçük bir grup oluşturduğuna dikkati çekerek, "Bence burada stratejik düşünerek çok daha fazla şirketin listelenmesi gerekiyor. Çünkü geleceğin şirketleri artık Türkiye'ye geliyor" ifadelerini kullandı.

"Dünya ekonomisinin kalbi burada atabilir"
Frucher, sermaye piyasası yerine alternatif yatırımlara yönelmenin, oyunun sonunu getirip getirmediğini içeren bir soruya, "Oyunun sonunun geldiğini düşünmüyorum. Sadece yeni bir oyunla karşı karşıyayız. Artık bazı kuralları daha farklı olan bir oyun oynuyoruz" dedi.
İstanbul'un finans merkezi olma hedefine de değinen Frucher, şunları kaydetti:
"NASDAQ'ın da olmak istediği yer burası. Dünya ekonomisinin kalbi burada atabilir. Teknolojik sistem açısından ortaklıklar kuruluyor. Bunun ötesine de geçilebilir. Bu bölgedeki gelişmekte olan pazarlar için kesinlikle ev sahibi ülke olabilirsiniz. Onlara teknolojik sistem ve destek sağlayabilirsiniz. Pek çok gelişmekte olan pazarın doğru bir şekilde sermaye piyasası ve teknolojik sistemlerine destek sağlayabilecek kaynakları yok. Burası, finansal bir merkez olmanın yanında teknolojik merkez de olabilir.
Dolayısıyla bu yeni bir oyun ve oyunun henüz başındayız. Ülkelerin sermaye piyasalarını göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye'nin sermaye piyasasına bir taraftan sermaye girmeye devam ediyor, bir taraftan da pazarın entegrasyonu gayet başarılı bir  şekilde yapılıyor. Ayrıca 21. yüzyılın teknolojisinin kullanıldığı çok iyi bir yönetişim var. Buranın gelecekte bir parçası olmanın çok gerekli görüleceği bir yer olacağını düşünüyorum."
Frucher, bazı ülkelerin varlık kullanımıyla alakalı bölgesel anlamda finansal ve teknolojik merkez haline dönüşme çabaları olduğuna işaret eden ederek, "Biz varlıklarımızı ve kaynaklarımızı çok açık bir şekilde inandığımız yere koyuyoruz, geleceğin nerede yatığına inanıyorsak oraya yönlendiriyoruz" dedi.
Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan'ın, o zamanki adıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) göreve başladığı zaman yurtdışından ilk ziyaretçisinin Frucher olduğunu hatırlatması üzerine Frucher, "O ziyaretimde sizin vizyon ve yaklaşımınızdan çok etkilendim. Çalışmalarınız çok başarılı sonuçlar verdi ve bu süreci Borsa İstanbul'a götürdünüz. Tutarlılık, iyi yönetişim, şeffaflık ve bunların hepsini merkeziyetçi bir operasyon içerisinde yönetebilmenin başarısı açısından çok iyi sonuçlar aldınız. Aslında yaptığınız şaşırtıcı bir başarı" diye konuştu

"Türkiye, gelecek 10 yılda konumunu daha da güçlendirecek"
Investec Portföy Yönetimi Başkanı Philip Saunders, global olarak yeni bir ortamda bulunulduğunu belirterek, küresel finansal krizin Çin'in daha da parlamasıyla sonuçlandığını söyledi.
Gelecek 10 yılın çok daha hareketli geçeceği öngörüsünde bulunan Saunders, "Çünkü gelişmekte olan pazarlar daha çeşitli ve dünyanın artık tek bir bölgesi yok" dedi.
Geçen 10 yıl içerisinde Türkiye'nin emtia üretimi açısından çok önemli bir konuma geldiğini belirten Saunders, Türkiye'nin gelecek 10 yılda bu konumunu daha da güçlendireceğini dile getirdi.
Avrupa Portföy Yönetimi Enstitüsü ve Ulusal Devlet Fonu Başkanı Peter Lord, parasal politikanın dikkatli yönetilmesi gereken bir dönemde olunduğunu belirterek, hükümetlerin kısa vadeli politikalardan ziyade uzun vadeli politikalara sahip olması gerektiğini vurguladı.
İstanbul'un borsa anlamında daha üst standartlar sunması halinde Türkiye'nin inanılmaz bir finans merkezi haline geleceğini kaydeden Lord, bunun gerçekleşmesi durumunda Türkiye'nin yatırımcılar için çekici bir hale geleceğini kaydetti.
Good Energies Genel Müdürü George Chello ise enerjinin Türkiye'nin ilk 10 ekonomi arasına girme hedefine hizmet edeceğini dile getirerek, Türkiye'de internet şirketlerine yatırım yapmanın zamanının geldiğini ifade etti.
Borsa oturumunda ayrıca, Permal-Legg Mason Group Kıdemli Yatırım Uzmanı Christopher Fawcett ve Stanhope Capital LLP Yönetici Ortağı ve Kurucusu Julien Sevaux da konuşma yaptı.
Almanya merkezli CMS Hasche Sigle Ortağı Andreas Zanner ise "Avrupa'da Halka Arz Pazarı - Yatırımcıların Aradığı Yeni Büyüme Hikayeleri Nerede?" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)