E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST günü % 1.01 yükselişle tamamladı---

BİST günü % 1.01 yükselişle tamamladı

BİST günü % 1.01 yükselişle tamamladı
11 Temmuz 2013 - 17:39 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 1.01 yükselişle 71.789 puandan kapadı

İkinci seansta yüzde 2'ye yakın primli seyreden borsa, kazançlarının bir kısmını geri vererek günü yüzde 1 artışla tamamladı.
Güne Fed'den gelen açıklamaların etkisiyle yükselişle başlayan BIST 100 endeksi ilk seansta yükseldikten sonra öğleden sonra hız kaybetti.
BIST 100, XU100 ilk seansı yüzde 2 yükselişle kapattıktan sonra ikinci seansta da bir süre yüzde 2'ye yakın kârlı seyretti. Ancak gelen satışlarla kazançlarının bir kısmını geri veren borsada primlilik oranı kapanışta yüzde 1'e kadar geriledi.
BIST 100 Endeksi günü 715 puan artışla 71 bin 789 puandan tamamladı.
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin dün akşam yaptığı açıklamaların morali ile güne yükselişle başlayan endeks, en yüksek 73 bin 85 puanı görse de bu seviyelerde tutunamayarak ilk seans boyunca 72 bin 200 - 72 bin 500 dar bandında yatay seyretti.
Endeksin 73 bin direncini kıramamasında beklentilerden yüksek gelen Mayıs ayı cari açığının da etkili olduğunu belirten analistler, 2. seansta ABD'de açıklanacak haftalık işsizlik başvuruları verisinin takip edileceğini kaydediyor.
İş Yatırım'ın günlük bülteninde, "Dün geç saatlerde Bernanke'nin Fed'in likidite koşullarını daraltma konusunda aceleci olmayacağına dair açıklamaları piyasalarda rahatlama yarattı. ABD 10 yıllık bono faizleri yüzde 2,57 seviyesine gerilerken, Asya piyasaları da güne güçlü yükselişler ile başladı. Son günlerde diğer gelişmekte olan ülkelere göre daha fazla cezalandırılan BIST 100'un yüzde 2'nin üzerinde bir artışla açılmasını beklemekteyiz. Özellikle bankacılık sektörü hisselerinde hızlı bir toparlanma olabilir" denildi.
Fed'in geçen ay yaptığı toplantının dün yayımlanan tutanakları Fed yetkililerinden yarısı kadarının yürütülen tahvil alım programının bu yıl sonuna kadar durdurulmasını uygun gördüklerini, pek çoğunun ise para politikası sıkılaştırılmaya başlamadan önce istihdam piyasasının toparlandığına dair güçlü kanıtlar görmek istediklerini gösteriyor.
Bugün BIST'te izlenecek en önemli veri Mayıs ayı cari işlemler açığı. Cari açığın Mayıs ayında 6,6 milyar dolar olarak gerçekleşmesi bekleniyor. ABD'de haftalık işsizlik başvuruları da izlenecek veriler arasında. 
KÜRESEL BORSALAR
Asya borsaları, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin gevşek para politikasının öngörülebilir gelecekte sürdürüleceğini açıklamasının ardından üç haftanın zirvesine yükselirken, dolar dünkü sert değer kaybının ardından daha istikrarlı bir görünüm arzediyor. Japonya hariç Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi  yüzde 1,7 yükselirken, Japonya'nın Nikkei endeksi yenin değer kazanmasına paralel yatay seyretti.
ABD borsaları ise Bernanke'nin dünkü konuşması öncesinde yayımlanan Fed'in geçen Haziran ayı toplantısının tutanaklarının etkisiyle yatay kapandı. Fakat Bernanke'nin konuşmasının ardından ABD borsa endeks vadeli işlemler yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)