E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST denge arayışında---

BİST denge arayışında

BİST denge arayışında
24 Mart 2016 - 08:52 borsagundem.com

Vakıf Yatırım günlük teknik analizinde, Borsa İstanbul'da gözlerin bugünkü PPK toplantısında olacağı ve BİST'te gün içerisinde dengelenme arayışlarının süreceği belirtildi

Satış baskılı seyrini sürdüren BİST, 80.000 üzerine kadar geri çekildi. Kur ve faiz tarafında önemli bir hareketlilik görülmemesine karşın, sanayi hisselerindeki kayıplar, BİST tarafındaki satıcılı seyrin devam etmesinde etkili oldu. Günün kapanışı %1,7 geri çekilme ile 80.384 seviyesinden gerçekleşirken, sanayi
endeksindeki gerileme %2 oldu.

Dün ulaştırma ve seyahat sektörü hisselerinde toparlanma ile güne alıcılı başlayan Avrupa borsaları enerji ve madencilik sektörü öncülüğünde artan satış baskısı ile kazançlarını geri vererek günü yatay tamamladı. ABD’de ise petrol fiyatlarının gerilemesi ile beraber endekslerde değer kaybetti. ABD'de 18 Mart ile sona eren haftada ham petrol stoklarının toplam 9,4 mn varil ile beklentinin çok üzerinde artış göstermesinin ardından petrol fiyatları %2’nin üzerinde düşüş gösterdi.

Bugün yurt içinde PPK toplantısından çıkacak kararlar takip edilecek. Piyasada politika faizinde bir değişim beklenmemekle birlikte, üst bandda 25-50 baz puan seviyesinde düşüş olabileceği beklentisi mevcut. Yurt dışında ABD’den dayanıklı mal siparişleri ve haftalık işsizlik verileri takip ediliyor olacak. Asya piyasalarında sabah itibariyle satıcılı seyirler devam ederken, Avrupa piyasalarının da güne satış tarafında başlaması beklenmekte. Sert satışların ardından BİST tarafındaki dengelenme arayışı bugün de sürecektir.

VAKIF YATIRIM

BİST-100'de satış baskısı sürebilir

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 24/03/2016

 

Günün önemli şirket haberleri 24/03/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)