E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST' de yatay açılış bekleniyor---

BİST' de yatay açılış bekleniyor

BİST' de yatay açılış bekleniyor
16 Temmuz 2013 - 08:55 borsagundem.com

Gün içinde 77.000 direnci piyasanın seyri açısından önem arz edecektir

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. Tarafından Hazırlanan Günlük Bülteni:
Merkez Bankası’ndan faiz koridorunun artırılacağı sinyali gelirken, piyasalara olumlu yansıdığı görüldü. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, küresel düzeyde para ve maliye politikalarına ilişkin belirsizlikler ve bunların yol açtığı oynaklığın Türk ekonomisinde fiyat istikrarını ve finansal istikrarı bozmasına izin verilmeyeceğini, 23 Temmuz'daki PPK toplantısında faiz koridorunu ölçülü bir şekilde genişletme adımı atabileceklerini belirtti. Başçı ayrıca, Eximbank aracılığıyla ihracatçıya verilen kredilerin iki katına çıkarılacağını, böylelikle net rezerv biriktirme hızının da artırılacağını açıkladı.
Güne Çin iyimserliği ile hafif alıcılı bir başlangıç yapan BİST – 100 endeksinde, Merkez Bankası Başçı’nın açıklamalarını takiben bankalar öncülüğünde alımların hızlandığı görülürken, endeks günü %3,12 artışla 76.222 seviyesinden tamamladı.
Endeksin artışında açıklamalar sonrası Dolar / TL’nin hızla 1,93 seviyelerine gerilemesi ve faiz oranlarında Hazine’nin tahvil ihalelerinin başarılı geçmesinin de etkisi oldu. Sepet kurda da 2,25 seviyelerinden 2,23’lere geril çekilme yaşandı.
Hazine dün gerçekleştirdiği 2 ihalede ROT satışlar dahil 6,4 milyar TL ile bugün yapacağı 2 ihale öncesi itfasının büyük kısmını borçlanarak elini rahatlatmış oldu. 5 yıllık tahvil ihalesinde bileşik faiz oranı %9,12, 10 yıllık TÜFE’ye endeksli ihalede ise reel bileşik faiz %3,22 oldu.
Gösterge tahvil faizi 18 baz puan azalışla %8,95’e gerilerken, 10 yıllık tahvil faizi ise 36 baz puan azalışla %9 seviyesine geriledi.
ABD’de perakende satışlar beklentilerin altında kalırken, Citigroup’un karının beklentilerden iyi gelmesi ABD’de piyasaları destekledi…ABD’de Haziran ayında perakende satışlar %0,8’lik artış beklentisine karşılık %0,4 artış gösterdi. Otomotiv hariç perakende satışlar ise %0,4’lük artış beklentisine karşılık değişim göstermedi. New York FED imalat endeksi ise 5,0 olan beklentiye karşılık 9,46 seviyesine yükselerek beklentilerden iyi geldi.
İşletme stokları ise Mayıs ayında %0,1 artış gösterdi.
Citigroup’un karının 1,17 $’lık beklentiye karşılık 1,25 $ açıklanması ABD borsalarındaki olumlu görünümün devamını sağlarken, endeksler %0,1 artışla yükselişini 8. güne taşıyarak rekorlarını tazeledi.
Avrupa borsalarında da Çin’in büyüme verisindeki iyimserliğe bağlı olarak gün boyunca alıcılı bir seyrin hakim olduğu borsalarda %1’e varan oranlarda artış görülürken, endeksler son 6 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.
Bütçe yılın ilk yarısında 3,1 milyar TL fazla verdi… Haziran ayında bütçe 1,2 milyar TL açık verirken, yılın ilk yarısında ise bütçe 3,1 milyar TL fazla verdi.
İşsizlik oranı 0,3 puan artışla %9,3’e yükseldi…
Nisan ayında işsizlik oranı %9,0’dan %9,3’e yükselirken, beklenti ise %9,2 idi. İstihdamda 1,06 milyon kişilik artış görülmesine karşılık işsiz sayısında 216 bin kişilik artış yaşandı.
BİST–100 endeksinin yatay açılış yapmasını bekliyoruz… ABD vadelilerindeki yatay görünüm ile birlikte Avrupa borsalarının da güne yatay açılış yapma beklentisi doğrultusunda, BIST–100
endeksinin güne yatay başlamasını bekliyoruz. Gün içinde 77.000 direnci piyasanın seyri açısından önem arz edecektir."
A1 CAPITAL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)