E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST-100'ün gözü yurtdışı verilerde---

BİST-100'ün gözü yurtdışı verilerde

BİST-100'ün gözü yurtdışı verilerde
08 Temmuz 2016 - 10:02 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda Borsa İstanbul'un düşüşle açılacağını ve yurtdışı verileri takip edeceğini belirtti.

Türkiye piyasalarının kapalı olduğu 3.5 günlük bayram tatili süresince yurtdışı piyasalarda Brexit oylamasının artçı sarsıntıları hissedildi. İngiltere’de birden fazla gayrimenkul fonunun para çekilişlerini durdurması Brexit ile ilgili riskleri tekrar gündeme getirirken, buna başta İtalya olmak üzere Avrupa bankaları ile ilgili artan endişelerin de eklenmesiyle, riskli varlılarda tekrar bir satış dalgası yaşandı. Pazartesi kapanıştan bu sabah kadar MSCI Gelişmekte Olan Ülke endeksinde %2.36 oranında bir düşüş gözleniyor. Aynı dönemde TL’de dolara karşı gerçekleşen %0.84’lük kaybı da dikkate aldığımızda, bugün BIST açılışında %1.0-%1.5 civarında bir kayıp görebiliriz.

Öğleden sonra açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verileri günün en önemli haber akışı. Beklentiler 170K civarında. Geçen ayki Verizon grevi için düzeltildiğinde bu rakamların 130K civarında bir trende oturduğuna işaret edecek. 160K’nın altında gelecek bir rakam ise zayıf kabul edilecek. Öte yandan çalışma süreleri ve ücret artışları da kritik olacak. Nitekim FED faiz artışı ile ilgili beklentiler, gelişmekte olan ülkeler açısından Brexit ile ilgili risklerden daha fazla önem taşıyor.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 08.07.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 08.07.2016

 

Bayram tatilindeyken piyasada neler oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)