E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'ün gözü ekonomistler toplantısında---

BİST-100'ün gözü ekonomistler toplantısında

BİST-100'ün gözü ekonomistler toplantısında
23 Aralık 2015 - 08:48 borsagundem.com

Ziraat Yatırım, sabah raporunda bugün gerçekleşecek ekonomistler toplantısına dikkat çekti.

Dün TCMB faizlerde bir değişikliğe gitmedi. Piyasa beklentisi sadeleştirme yönünde adımlarının atılacağı yönündeydi. Kararın ardından Lira varlıklar satışlarla karşılaştı. Ancak açıklanan karar metninde, önümüzdeki dönemde sadeleştirme yönünde sinyalin verilmesi varlıklarda bir miktar toparlanmaya neden oldu. Bugün Merkez Bankası'nın TSİ 10:30'da başlayacak ekonomistler toplantısı önemli olacaktır. Toplantıda, Merkez Bankası'nın piyasayı nasıl yönlendirip sadeleşme süreci için koridorun üst tarafında nasıl bir oyun planı geliştireceği takip edilecektir. Toplantının yapıcı geçmesi ve endekste alım yönlü bir iştahın olması durumunda 73.500-74.200 ve 74.700 dirençleri takip edilebilir. Diğer taraftan, olası geri çekilmelerde ise 72.700-72.200 ve 71.700 destekleri takip edilebilir.
Bugün yurtdışına baktığımızda dün ABD büyümesinin %2 ile beklentilerin üzerinde revize edilmesi ve Çin'de tüketim kanadında iyimserliğin oluşması ile risk iştahında olumlu bir eğilim var. Veri tarafında ise öğleden sonra ABD'den gelecek kişisel tüketim harcamaları, dayanıklı mal siparişleri ve yeni konut satışları takip edilecektir.

Ziraat Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)