E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de kâr satışı baskısı---

BİST-100'de kâr satışı baskısı

BİST-100'de kâr satışı baskısı
17 Şubat 2016 - 13:03 borsagundem.com

Şeker Yatırım, BİST-100 teknik analizinde endekste görülebilecek kâr satışlarına dikkat çekti.

Güne yatay başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısını %1,82 yükselişle 72.242 seviyesinden tamamladı. Japonya'dan Mart ayında yeni bir parasal genişleme gelebileceği yönündeki açıklamalar ve bu akşam açıklanacak FED tutanaklarının güvercin tonda olacağı beklentisiyle borsalarda güçlü yükseliş eğilimi oluşmasına neden oldu. Yurtiçinde ise Suriye sınırında yaşanan gelişmelerin Jeopolitik riskleri artırmasına ve faizlerdeki yukarı yönlü eğilime rağmen BIST Avrupa borsalarına paralel ilk yarıda güçlü alıcılı bir seyir izledi. Bugün Irak ile İran arasında petrol üretiminin mevcut seviyelerde dondurulmasıyla ilgili görüşmenin sonucu takip edilecek. ABD'de veri gündeminin yoğun olacağı günde sanayi üretimi, ÜFE enflasyonu, konut ve inşaat harcamaları takip edilecek önemli veriler olacak. Ama piyasaların asıl gözü akşam açıklanacak Fed toplantı tutanaklarında olacak. 
Piyasalarda yaşanan son dalgalanmalardan sonra tutanaklarda faizlerin uzun süre artırılmayacağına ilişkin verilecek bir mesaj ya da güvercin tondaki açıklamaların piyasalarda toparlanmayı güçlendirmesi beklenmektedir. Aksine Fed'in faiz artırımının Mart ayında ve sonrasında masada olduğuna ilişkin gelecek sinyallerin piyasalarda dalgalanmaya ve satış baskına enden olması beklenir. BIST'teki yükseliş eğilimine karşın tahvil faizlerindeki eğilim bu yükselişi desteklemiyor. Yurtiçi şuan %10,85 seviyesinde olan 10 yıllık tahvil faizleri %10,75 altına gelmez ve yükseliş eğilimini devam ettirirse BIST'te oluşan yükselişler kısa vadede satış fırsatı olarak değerlendirilmelidir.
 
Endeksin negatif eğilimden çıkması için 50 GHO denk gelen 73.000 seviyesi tekrar yukarı kırması ve bu seviye üzerinde kapanış gerçekleştirmesi gerekiyor. Endeks gün içinde 71.800 seviyesi üzerinde kaldıkça 72.800—73.000 aralığına doğru yükselişini devam ettirmesi beklenir. Endeks bu aralığa yaklaştıkça kar satışı baskısının oluşması beklenmektedir. Endeksin 71.800'ü tekrar aşağı kırması durumunda 70.300-70.900 aralığına doğru tekrardan geri çekilme oluşması beklenmektedir. Gün içinde endeks 72.800 ve üzerine yükselişler kâr satışı fırsatı olarak değerlendirilebilir. 
Şeker Yatırım 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)