E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de direnç seviyelerinde satışlara dikkat---

BİST-100'de direnç seviyelerinde satışlara dikkat

BİST-100'de direnç seviyelerinde satışlara dikkat
10 Mayıs 2016 - 08:57 borsagundem.com

Meksa Yatırım, BİST-100 teknik analizinde endekste tepki alımlarının direnç seviyelerinde satışla karşılaşma olasılığını belirtti.

BİST100 Endeksi dünü 694 (% 0.89) puanlık yükseliş ile 79.062 seviyesinden ve 3.581 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa son günlerdeki düşüş tepki alımlarıyla karşılaştı. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise yükseliş eğilimi sürüyor.

Siyasi gelişmeler, dış piyasaların seyri, bugün açıklanacak cari denge verilen. Suriye. FED başta olmak üzere merkez bankası kararları, petrol fiyatları, terör eylemleri, yatırım bankaları ve kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen değerlendirmeler. ABD ve Euro Bölgesine ait makro ekonomik veriler genel gündem konuları. Siyasi gelişmeler yakından izleniyor. Yeni başbakan, ekonomi yönetimi, erken seçim ve MHP'nin 15 Mayıs kurultayı konularında siyasi belirsizlikler sürüyor. Kilis'e saldırılar, petrol fiyatlarındaki düşüş, dış borsalardaki dalgalı seyir ve piyasayı taşıyacak yeni beklenti olmaması piyasalara olumsuz etki eden diğer konu başlıkları. S&P'nİn "Kredi notunu sabit tutup, görünümü negatiften durağana" revize etmesi piyasalar üzerinde sınırlı etkiye neden oldu. Temkinli ve dalgalı görünüm sürebilir.

Endekste çıkış trendinin kırılması sonrası toparlanma çabası sürüyor. Tepki alımları henüz güç kazanmış değil. İlk destek 78.800 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. 78.300 ve 77.500 seviyelerinde bulunuyor. Tepki alımlarında ilk direnç ise 80.000 seviyelerinde. Tepki çıkışının devamı için 80.000 seviyesinin geçilmesi önemli olacak. Sonraki direnç 81.000-82.000 seviyelerinde. Endekste destek seviyelerinde görülen tepki alımlarının direnç seviyelerinde satışla karşılaşma ve satış baskısının devamı olasılığı devamı yüksek.

80.000 seviyesini geçemeyen çıkışlarda veya 78.800 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 80.000 seviyesinin üzerinde daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.

Meksa Yatırım

BİST-100'de toprlanma için 79 bin önemli

 

Borsa'da destek seviyesi korunacak

 

Borsa'da yatay açılış beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)