E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de dalgalı seyir beklentisi---

BİST-100'de dalgalı seyir beklentisi

BİST-100'de dalgalı seyir beklentisi
11 Nisan 2016 - 08:44 borsagundem.com

Şeker Yatırım teknik analizinde BİST'in güne yatay başlayacağı ve gün içerisinde gelecek veriler ve yurt dışı gelişmeleri takip ederek dalgalı bir seyir izleyeceği öngörüldü

Haftanın son işlem gününe yurt dışı piyasalara paralel tepki alımları ile başlayan BİST 100 Endeksi olumlu gelen sanayi üretimi verisi ve dolar/TL kurundaki gevşeme ile birlikte 82.000 seviyeleri üzerine yerleşti. Moody’s’in Türkiye ile ilgili değerlendirmeleri öncesi petrol fiyatlarındaki yükseliş sonrası yurt dışı piyasalardaki olumlu havanın desteği ile bu seyrini sürdürmeye çalışan Endeks haftayı %1,6 yükselişle 82.502 seviyesinden tamamladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Cuma akşamı yapması beklenen açıklamayı yapmayarak pas geçmesinin piyasalarda etkisinin çok sınırlı olacağını düşünüyoruz.

Bugün piyasalar içeride saat 10:00’da açıklanacak Şubat ayı ödemeler dengesi verilerini izleyecek. Piyasa beklentisi cari işlemler dengesinin 2,2 milyar dolar geleceği yönünde iken, Şeker Yatırım beklentisi 1,9 milyar dolar geleceği yönünde bulunuyor. Diğer yandan yeni Merkez Bankası Başkanı atamasına 8 gün kala henüz belirsizliğin sürmesi piyasaların gündeminde kalmaya devam edecek. Bu sabah itibariyle Asya borsalarında karışık seyriler görülürken, Avrupa borsalarının güne aşağı yönlü bir seyirle başlaması bekleniyor. Haftaya yatay bir seyirle başlamasını beklediğimiz BİST’in günün devamında gelecek veriler, yurt dışı ve alternatif piyasaları takip ederek dalgalı bir seyir izleyeceğini düşünüyoruz.

ŞEKER YATIRIM

Günün önemli şirket haberleri 11/04/2016

 

BİST-100 güne yatay başlayacak

 

Teknik göstergeler yükseliş çabasında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)