E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de 80 bin 500 için kur ve faiz öne çıkıyor---

BİST-100'de 80 bin 500 için kur ve faiz öne çıkıyor

BİST-100'de 80 bin 500 için kur ve faiz öne çıkıyor
11 Mart 2016 - 09:06 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, BİST-100 teknik analizinde 80 bin 500 hedefi için kur ve faiz tarafından desteğe ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Güne 78.800 seviyelerinden yatay başlayan BİST, açılış sonrasında da bu seviyelerde yatay hareket etti. Avrupa Merkez Bankası’nın beklentilerin ötesindeki kararları, BİST’i 79,700 direncine taşırken, kapanış 79.025 seviyesinden gerçekleşti. Avrupa Merkez Bankası sürpriz bir şekilde tüm faiz oranlarında indirime giderken, varlık alım miktarını 60 mlr €’dan 80 mlr €’ya çıkardı ve varlık alımlarına uygun varlıklara € cinsinden yatırım yapılabilir nota sahip banka dışı şirket tahvillerini de ekledi. Ayrıca Banka her biri 5 yıl vadeli ve Haziran’da başlamak üzere 4 TLTRO ihalesi düzenleneceğini duyurdu. AMB’nin toplantı sonucu ardından Euro-dolar paritesi 1,08 seviyesine kadar gerilerken, Avrupa borsaları sert yükselişler gösterdi. Ancak AMB Başkanı Draghi’nin basın toplantısında daha fazla faiz indirimi beklemediğini belirtmesinin ardından parite yükselişe geçerek yaklaşık %1,9 primlenirken, Avrupa borsaları kazançlarını geri vererek günü satıcılı tamamladı. Ayrıca büyük petrol üreticilerinin petrol arzını dondurma kararını tartışmak için bir toplantı düzenleme olasılığının olmadığı sinyalini veren haberin ardından petrol fiyatları gerileme gösterirken, ABD hisse senetleri enerji sektörü öncülüğünde değer kaybetti. Yurt içinde ve yurt dışında bugün önemli bir veri bulunmamakta. Avrupa Merkez Bankası kararı ardından Avrupa ve ABD’de gözlenen satış baskısı, sabah Asya piyasalarına yansımamış görünüyor, Japonya pozitif, Çin hafif satıcılı seyretmekte. Avrupa piyasalarının toparlanarak güne başlamaları bekleniyor. Bugün BİST’in yurt dışında görülen toparlanma çabalarına paralel yeniden 79.700 ardından 80.500 dirençlerini hedefleyebileceğini düşünüyoruz. Ancak, hareketin devamı için yurt dışı piyasaların yanı sıra kur ve faiz tarafının da desteği gerekli.

Vakıf Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)