E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 yükseliş eğilimini sürdürüyor---

BİST-100 yükseliş eğilimini sürdürüyor

BİST-100 yükseliş eğilimini sürdürüyor
03 Mart 2016 - 12:51 borsagundem.com

Şeker Yatırım, gün ortası BİST-100 teknik analizinde endeksin pozitif ayrıştığını ve yukarı yönlü eğilimini sürdürdüğünü açıkladı.

Güne alıcılı başlayan BİST-100 endeksi bu eğilimi devam ettirerek günün ilk yarısını %0,59 yükselişle 77.243 seviyesinden tamamladı. Çin'den ve ABD'den gelen verilerin global büyüme endişelerini azaltması sonrası bordalardaki pozitif eğilim kısmen devam ediyor. Yurtdışı borsalar yatay hareket ederken BIST pozitif ayrışmasını devam ettirerek yükseliş trendini devam ettiriyor. Şubat ayı enflasyonun beklentilerden oldukça altında gelmesi sonrası faizlerde oluşan aşağı yönlü eğilim BIST'teki yükselişi destekliyor. Bugün yurtdışında ABD'de açıklanacak ISM hizmet endeksi ve fabrika siparişleri verileri takip edilecek. Petrol fiyatlarının borsalar üzerinde etkisi sınırlansa da etkinin devam etmesi beklenmektedir.  Faizlerdeki eğilim ve yabancı payındaki yükseliş son dönemde BIST'te oluşan güçlü yükselişi destekliyor. Ancak hızlı yükselen endekste kar satışları oluşması beklenir. 
Endeks kısa vadeli yükselen kanal üst bandı olan 77.300'ü yukarı kırsa da kanal üzerinde kalamadı. Endeks bu kanal üzerinde yükselişini orta vadede 80.000-80.500 aralığına kadar devam ettirebilir. Orta vadeli teknik göstergelerdeki ve hareketli ortalamalardan 20 GHO'nın, 50 GHO'yı yukarı kırması aşağı yönlü düzeltmeler oluşsa da endeksin yükseliş trendini orta vadede devam ettireceğine işaret ediyor. Ancak kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinde olması, momentumdaki zayıflama ve endeksin ortalamalardan hızla yukarı yönlü uzaklaşması nedeniyle endekste yükseliş kanalı üzerinde hızlı kar satışları gelmesi beklenmektedir. Endeksin  76.000 seviyesini aşağı kırması durumunda kar satışlarının 74.500 seviyelerine doğru hızlanması beklenmektedir. Bu nedenle 76.000 seviyesi zarar-kes seviyesi olarak takip edilmelidir. Gün içinde 77.800 ve üzerine yükselişler kar satışı için değerlendirilebilir. 

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)