E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 TL'deki değerlenmeye ayak uyduramadı---

BİST-100 TL'deki değerlenmeye ayak uyduramadı

BİST-100 TL'deki değerlenmeye ayak uyduramadı
01 Mart 2016 - 12:53 borsagundem.com

Şeker Yatırım, gün ortası BİST-100 analizinde endeksin TL'deki değerlenmeye ayak uyduramadığını

Güne yatay başlayan BİST-100 endeksi dar bantta hareket ettiği günün ilk yarısını %0,21 yükselişle 75.970 seviyesinden tamamladı. Çin'den gelen PMI verilerinin beklentilerden oldukça düşük gelmesine karşın Çin Merkez Bankası'nın zorunlu kârlılık oranları 50 baz puan düşürmesi ve kötü gelen veriler sonrası Çin merkez Bankası'nın parasal teşvikleri artırabileceği beklentisiyle yurtdışı piyasalarda yükseliş eğilimi var. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın da parasal genişlemeyi artıracağı beklentileri toparlanan petrol fiyatlarıyla birlikte borsaların pozitif seyrin de etkili oluyor. Dün yurtdışı piyasalardan pozitif ayrışan BIST bugün TL'deki değerlenme eğilimine karşın negatif ayrışıyor.  Bugün ABD'de açıklanacak ISM endeksi ve inşaat harcamaları verileri takip edilecek. ISM endeksi ile Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi yüksek korelasyona sahiptir. ISM verisinin beklentilerden kuvvetli gelmesi hem TDI beklentilerini yükseltecek hem de Fed faiz artışı endişeleriyle başta Türkiye olmak EM piyasaları üzerinde negatif baskıya neden olacaktır. Aksine düşük ve kötü gelecek verinin piyasalara yansımasının pozitif olması beklenmektedir. Petrol fiyatları kısa vadede önemini kaybetse de  piyasalar üzerinde etkili olmaya ve takip edilmeye devam edilecektir. Yurtiçinde ise BIST'teki yükselişin devam etmesi için faizlerdeki düşüş eğiliminin daha kuvvetli olması gerekiyor. Son bir haftada bankacılık endeksinin relatif olarak BIST'e göre zayıflama eğilimi göstermesi teknik olarak endekste kar satışlarının yaşanabileceğine işaret ediyor. 
 
Endeks orta vadede 72.500, kısa vadede ise 75.200 üzerinde kaldıkça yükseliş kanalı üst bandı olan  76.500-76.800 aralığını hedeflemeye devam edecektir. Orta vadeli teknik göstergelerdeki ve hareketli ortalamalardaki eğilim aşağı yönlü düzeltmeler oluşsa da endeksin kısa vadeli yükseliş trendini güçlendirerek devam ettireceğine işaret ediyor. Ancak kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinde olması ve kısa periyotta teknik göstergelerdeki yorulma 200 GHO denk gelen 76.300 ve üzerine doğru yükselişte endekste kar satışı baskısı oluşma riskinin yüksek olduğuna işaret ediyor. Bu nedenle 76.300 ve üzerindeki hareketler satış fırsatı olarak takip edilebilir. Endeksin  75.200'ü aşağı kırması durumunda 73.000-73.600 arasında oluşan fiyat boşluğuna doğru endeksin aşağı yönlü düzeltme oluşturması beklenmektedir. Bu nedenle kısa vadeli pozisyonlar için 75.200 zarar-kes seviyesi olarak takip edebilir. Bankacılık endeksin BIST'e göre kısa vadeli zayıflaması yükselişlerde kâr satışı gelebileceğine işaret ediyor. 

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yilmaz01 Mart 2016 13:02

    Devletin icinde neler oluyor kac gundur teslim ol diye tutturulmus gidiyor yoksa kacmalarina zamanmi taniniyor. akla baska seyler geliyor