E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 güne kâr realizasyonu ile başlayacak---

BİST-100 güne kâr realizasyonu ile başlayacak

BİST-100 güne kâr realizasyonu ile başlayacak
01 Nisan 2016 - 08:44 borsagundem.com

Şeker Yatırım teknik analizinde, yurt dışı piyasalardaki olumsuz görünüm paralelinde piyasaların güne kar realizasyonları ile başlamasını beklendiği belirtildi

Güne dün yatay bir seyirle başlayan BİST-100 Endeksi son günlerdeki hızlı yükselişin ardından karşılaştığı kar satışlarını 82.500 seviyelerinde karşıladı. Petrol stoklarının yüksek gelmesi sonrası düşen petrol fiyatlarına paralel satıcılı bir seyir izleyen yurt dışı piyasalara rağmen, içeride beklentilerden iyi gelen 4Ç15 büyüme verileri ve dolar/TL kurundaki geri çekilmesinin etkisiyle yurt dışından pozitif yönde ayrışan Endeks günü % 0.4 yükselişle 83.268 seviyesinden tamamladı. Haftanın son işlem gününde piyasalar ABD’den gelecek yoğun veri akışını izleyecek. Türkiye saati ile 15:30’da açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verileri ve TSİ 17:00’de açıklanacak ABD ISM, inşaat harcamaları ve Michigan tüketici güveni endeks verileri bugünün önemli verileri olacak. Bu veriler öncesinde Japonya’da imalat şirketlerin ekonomiye olan güvenini gösteren Tankan endeksinin beklentilerin altında kalması sonrası Asya piyasalarında satıcılı bir görünüm görülürken, Avrupa borsalarının da güne düşüşlerle başlaması bekleniyor. Yurt dışı piyasalardaki olumsuz görünüm paralelinde güne kar realizasyonları ile başlamasını beklediğimiz piyasaların günün devamında veri akışı ve döviz piyasasındaki gelişmelere göre yönünü belirleyeceğini düşünüyoruz.

ŞEKER YATIRIM

Borsalarda düşüş bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsalarda yaz tatili başlamadan ..01 Nisan 2016 08:59

    69000 endekslerde aldıklarımı bugün satıp tatile girmekteyim en az kışa kadar da borsa morsa olmaz bana göre.