E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 bankacılık endeksi ile yükseliyor---

BİST-100 bankacılık endeksi ile yükseliyor

BİST-100 bankacılık endeksi ile yükseliyor
04 Nisan 2016 - 13:21 borsagundem.com

Şeker Yatırım, gün ortası piyasa raporunda BİST-100'ün bankacılık endeksi öncülüğünde yükseldiğini belirtirken, endekste oluşabilecek kar satışına dikkat çekti.

Güne alıcılı başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısını %1,23 yükselişle 83.370 seviyesinden tamamladı. Yurtdışı piyasalardaki pozitif eğilime paralel güne alıcılı başlayan endeks, beklentilerin çok alında negatif gelen enflasyon verisi ile yükselişini kuvvetlendirdi. Enflasyon verisi sonrası faizlerdeki düşüşle birlikte endeks banka hisseleri öncülüğünde yükselişin i kuvvetlendirdi. Yurtdışı piyasalarda düşen petrol fiyatları piyasa üzerinde baskı oluşturabilir. Bugün yurtdışında ABD'de açıklanacak fabrika siparişleri verisi ve FOMC üyesi Rosengren'in 16:30 yapması beklenen açıklamalar takip edilecek. Yurtiçi 10 yıllık tahvil faizlerinin %10 altında seyretmesi BIST için pozitif, ancak BIST'te yükseliş momentum kazanması için faizlerdeki düşüşün %9,80 ve altına doğru devam etmesi gerekir.

Cuma günü kısa vadeli yükselen trendi aşağı yönde ihlal eden endeks yükseliş trendi üzerinde tutunmayı başardı. Endeks bugün için 82.500'lerden geçen yükselen trend desteği üzerinde kaldıkça yükseliş trendini devam ettirmesi beklenir. Endeksin yükselişini devam ettirmesi için ilk etapta 83.600'ü yükselen hacimle yukarı kırması gerekiyor. Bu seviye üzerinde endeksin ilk hedef 84.500'ler olmak üzere yükselen kanal içinde 86.800'leri hedefleyerek devam ettirmesi beklenir. Endeksin yükselen kanalı aşağı kırması durumunda ilk etapta 80.500-81.200 aralığına doğru düşüşünü devam ettirmesi beklenmektedir. MACD'ın Sat konumunu devam ettirmesi ve momentum göstergesindeki negatif eğilim endekste kar satışı riskinin hala devam ettiğine işaret ediyor. Endekste uzun vadeli yükseliş trendine işaret eden "Golden Cross" oluşması kar satışları yaşansa da yükseliş trendinin düzeltme sonrası orta vadede devam edeceğine işaret ediyor. Gün içinde endeksin 83.500 ve üzerine oluşturacağı düşük hacimli yükselişler Sat-Al trade için satışı fırsatı olarak değerlendirilebilir. Teknik görünümde zayıf görünüm ve kar satışı yaşanma riski devam ediyor.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)