E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBir yalı daha el değiştirdi---

Bir yalı daha el değiştirdi

Bir yalı daha el değiştirdi
07 Mart 2011 - 16:33 borsagundem.com

Zarif Mustafa Paşa Yalısı Mehtabiye Köşkü, 4 Şubat tarihinde Murat Karamancı tarafından satın alındı

Yalnız Türkiye’nin değil, dünyanın en prestijli ‘ev’leri arasında yer alan Boğaziçi yalılarından biri daha geçen ay gerçekleşen sürpriz satışa ev sahipliği yaptı.
Türkiye’nin en büyük denim kumaşı üreticilerinden olan Orta Anadolu Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Karamancı Boğaziçi’nin yeni sakinleri arasına katıldı.  
Yalı haberlerini en iyi duyuran yayın olarak öne çıkan Ekonomist’in ulaştığı bilgilere göre bir süredir aile içi anlaşmazlık nedeniyle satış masasında olan Anadoluhisarı’nda yer alan Zarif Mustafa Paşa Yalısı Mehtabiye Köşkü, 4 Şubat tarihinde Murat Karamancı tarafından satın alındı. Karamancı’nın bu köşkü 18 milyon 64 bin TL’ye (11.3 milyon dolar) aldığı belirtiliyor.
Öte yandan Karamancı Ailesi’nin Boğaziçi’ndeki gayrimenkullere olan ilgisi yeni değil.  Orta Anadolu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karamancı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in, Vaniköy'de bulunan Andiçen Villaları sitesindeki lüks villasını 2009’un Temmuz ayında satın almıştı. Villa için Fatih Karamancı'nın o dönem 7 milyon TL ödediği ifade edilmişti.
Aile içi anlaşmazlık
Mehtabiye Köşkü, pirinç unu ve hazır gıdada Türkiye'nin en köklü markalarından biri olan Çapamarka'nın eski sahiplerinden merhum Ahmet Vecdi Çapa’nın eşi Rabia Çapa ile kızları Sinem ve Didem Çapa’ya aitti. Ahmet Vecdi Çapa'nın 1997'de vefatının ardından Anadolu Hisarı'nda bulunan yalının 16'da 10’u Rabia Çapa ve 16’da 3’de üç çocuğu arasında pay edildi. Bir süre sonra çocuklardan Mehmet Tunç Çapa, yalıdaki 8'de birlik hissesini ablası Didem Çapa'ya devretti. Bu devirle birlikte yalıda anne Rabia Çapa ile kızları Didem ve Sinem Çapa uzun bir süre birlikte yaşadı. Ancak annesi ve ablasıyla anlaşamayan Sinem Çapa,  2009 yılında köşkten ayrıldı. Sinem Çapa, köşkün satışa çıkarılarak, hissesine düşen payı almak amacıyla  2009’da 'ortaklığın giderilmesi' davası açmıştı. Köşkün satışıyla ilgili görüşüne başvurduğumuz. Murat Karamancı ile Didem Karamancı, konu hakkında görüş vermek istemediklerini belittiler.
Selamlık bölümü Demet Sabancı’ya ait
17’inci yüzyılın sonu veya 18’inci yüzyılın başında inşaa edildiği tahmin edilen Zarif Mustafa Paşa Yalısı harem, selamlık ve Mehtabiye Köşkü olmak üzere üç ayrı bölümden meydana geliyor. Mehtabiye Köşkü’nün bir bölümü günümüze gelebilmiş ve bu bölüm çeşitli onarımlar nedeni ile özelliğini büyük ölçüde yitirmiş. Haremin bir kısmı 1918-1919 yıllarında yıkılmış, kalan bölümüne de 1971 yılında bir gemi çarpmış ve böylece harem bölümü günümüze gelememiş. Günümüze yalnızca selamlık kısmı gelmiş. Zarif Mustafa Paşa Yalısı’nın Selamlık Bölümü ise 2000 yılında 3.5 milyon dolara satın alan Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’a ait. Mehtabiye Köşkü, 400 metrekare kullanım alanına sahip. Köşkün Boğaziçi’ne 17 metre cephesi bulunuyor. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)