E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Değerli maden hisse senedi şirketi Metalla Royalty & Streaming'in CEO'su Brett Heath, kriptonun "bir sonraki mali krizde başı çekeceği" konusunda uyardı.
Metalla Royalty & Streaming, 1983 yılında kurulan, Kanada merkezli bir şirkettir ve neredeyse yarım milyar dolar net değere sahiptir. Metalla, altın ve gümüş hisseleri yoluyla değerli madenlere yatırım imkanı sunar.
28 Mayıs'ta finans haberleri kaynağı Kitco News'a konuşan Heath, kriptoyu 2000'lerin başındaki teknoloji şirketleri kaynaklı çöküş ve 2008 mortgage kriziyle kıyasladı:
Son birkaç yıla ve bu süreçte yaşanan tüm mali krizlere baktığınızda, hepsinin bazı ortak yönleri olduğunu görüyorsunuz. Bunlardan biri de, pek de iyi anlaşılmayan yeni bir finansal ürün veya teknolojinin kitlesel olarak benimsenmesi.
Heath, “2008'deki mortgage krizini hatırlayın. Mortgage destekli menkul kıymetler, teminatlı borç senetleri kitlesel yaygınlık kazanmıştı. Ve bu yeni finansal ürün kitlesel yaygınlık kazandığında, çökmesi büyük bir problem yaratmıştı" diye belirtti.
2020 başından beri piyasaya pompalanan likidite miktarını sorgulayan CEO, kripto paraları "özel sektörün para basma lisansı" olarak tanımladı.
ABD'nin M1 para arzıyla (dolaşımdaki toplam likit para) kıyaslama yapan Heath, M1 arzının Ocak 2020'den beri dört buçuk kat artış gösterdiğini söyledi. ABD Merkez Bankası'na göre Ocak 2020'de 4.018 milyar dolar olan M1 arzı, Nisan 2021 itibarıyla 18.935 milyar dolara yükseldi. Heath, şöyle vurguladı:
Bu, olağanüstü bir artış ve çok kısa sürede yaşandı. Fakat kripto paraların toplam piyasa değerine bakarsanız, on kat arttığını görürsünüz.
Heath, hiçbir asli değeri olmadığını düşündüğünü bir varlık sınıfına kitlesel yatırım yapılmasının sistematik risk taşıdığından endişe ediyor. CEO, sonuçlarının 2000'lerin başındaki teknoloji kriziyle benzer olabileceğini düşünüyor.
Ünlü yatırım uzmanından Ethereum için yükseliş tahmini
Borsa İstanbul'da ayrışma sürecek mi?
Dolar, TL karşısında tarihinin en yüksek seviyesini gördü
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Şuan bitcoinin 2 kat attması lazım .çünkü çin üretimini durdurmuş. Bu ne demek daha az bitcoin demek.Bu da fiyatı yukarı çekmesi lazım.Ama aşağı iniyor.Al sat tut tavasiyesi değildir.Mantık yürütmedir.
Kumar,bahis,uyuşturucu ve ne kadar kirli para varsa bu kripto ve coingillerde Çinliler insanları tıkıyor bir alana esir ediyor bilgisayar başında köle ediyor ve soyguna alet ettiği binlerce kişi Türkiye de bile yakalanıyor esir ettikleri insanlar kurtarılıyor ve hâlâ bunun büyük bir tezgah olduğunu görmeyenler yatırım yaptığını sanıyor beter olun YTD
Devletın tamamen yasaklaması lazım. Mevcut kaynak, manasız ve degersız bir sey atacılıgıyla ydısına kacıyor. Neden ızın veeılıyor bellı degıl; batınca bu coinler hem vatandas zarar gorevek; hemde ulkenın sınırlı kaynagı gıdecek
şu bitkoyuncular nasıl böyle ketenpereye geliyor arkadaş. arzı sonsuz olan bir kaynağın değeri nasıl artar buna nasıl inanabiliyorlar. altın, hisse senedi, bunların sınırlı arzı vardır dolayısıyla değeri ona göre belirlenir ama bitkoyun sonsuz tane üretebilirsin ve nasıl oluyor da değerli olabiliyor.
En iyisi bu kriptolu paralar borsa neymiş be zarar ettim burda kriptolardan toprladim tek kuruş bile borsa atmam artık
Zamanı gelince bir bir fişleri çekilir. Yazılımlar silinir bir bakmışlar öyle bir coin yok!! Cüzdanlar soyulur ve yok olur! Borsalar yok olur! Şimdilik bu coinlere talep canlı ve daha çok insanları! “Geleceğin parası imiş! Gelecekte bunlar kullanılacakmış” Ahmaklara iyi yedirdiler bunu!! Bu coşnlerin %90 da değil %100 u yok olacak! Sadece devletlerin parası gercek olarak kalır!
Uzman yazılımcılar picripto coin üretip insanların eline verip köşeyi döndü! Mallar geleceğin parası diye zıplıyor. Ponzi oyunu devam ediyor! Coinlere Talep yükseltildiği kadar akkılılar malları söğüşlemeye devam edecektir!
Cripto para deniyor! Para olamazlar değişim aracı olamazlar!! Sadece “fşnansal ponzi oyun jetonu” tanımlamak doğru! Ekranlara çıkan bir çok ekonomi uznanı professpr dallanaları “fşnasal devrşm, fşnansal bağımsızlık, geleceğin parası, gelecekte bunlar para olarak kullanılacak! ağızları yapıp duruyor. Resmen insanları kandırıyorlar.
tüm ülkeler sınırsız para basabilecekken kriptoların arttırılamaz olması , ülkelerin hegamonyasını sona erdirecek...
Kripto varlıkların başı küçükken ezilmezse, dünya ekonomisinde krize neden olur.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (18:55)