E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBir insan 34 milyar doları nasıl kaybeder ---

Bir insan 34 milyar doları nasıl kaybeder

Bir insan 34 milyar doları nasıl kaybeder
26 Temmuz 2013 - 16:10 borsagundem.com

Aklınız almıyor değil mi? Ama başaran biri var… Üstelik çok kısa sürede… İşte milyarderlikten milyonerliğe düşen adam..

Bloomberg milyarderler sıralamasında 8'inci sırada yer alan Brezilya'nın en zengin işadamı Eike Batista artık listede yer almıyor. Son sıralamada 34. 5 milyar dolar servetiyle 8'inci en zengin işadamı unvanına sahip olan Batista, bir yıl içerisinde parasının yüzde 99'dan fazlasını kaybetti. Yine Bloomberg'in tahminlerine göre Batista'nın 34.5 milyar dolardan geriye sadece 200 milyon doları kaldı.
İşadamının petrol, maden, enerji ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren yaklaşık 20 şirketten oluşan EBX Holding isimli büyük işletmesinin değeri geçmişte 60 milyar dolardan fazla iken neredeyse tamamen değersiz hale geldi.
Eski milyarderin bu kadar kısa süre içerisinde servetinde  böylesine büyük bir paranın erimesinin sebeplerinden biri, sahibi olduğu enerji alanında faaliyet gösteren OGX adlı şirketinin hisselerinde yüzde 86 oranında değer kaybı yaşanması. Ancak tek sebep bu olmamakla beraber buna tam olarak neyin sebep olduğuna dair Batista dahil kimse çok net bir açıklamaya yapamıyor.
Ünlü iş adamı bundan kısa bir süre önce Valor International Gazetesi'ne yazdığı  mektupta, tüm olanlardan dolayı çok üzgün olduğunu nerde yanlış yaptığını herkesten çok merak ettiğini ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tahminci26 Temmuz 2013 18:06

    al gülüm ver gülüm transferi...

  • Borsacı26 Temmuz 2013 17:22

    200 milyon dolar iyi para o kadar üzülmeye gerek yok. Her habere uygun bir fotoğraf konuluyor. Adamın 36 milyar doları varken fotoğrafları da var internette. Türkiye'ye gel yeni bir isim al, aynı şaşaayı burada sürdürürsün.

  • murat surer26 Temmuz 2013 16:35

    gel bizim borsaya şirketinide sok bir ayda yine kazanırsın spk amcam senin şirketinin değerini açılış fiyatıyla yüksek gösterir sonra sen yavaş yavaş okutursun malını spk da izler ve sonra spekülasyon yok manipasyon izin vermeyiz der ilk önce borsaya giren şirketleri adam akıllı incele gerçi bal tutan barmağını yalar hesapı hepsinin haberi vardır

  • vanderema26 Temmuz 2013 16:25

    şirketlerin içini boşaltıp onu ona bunu buna borçlandırıp yüksek kredilerle kendi zulana paraları akıtıp hortumlamışsındır nerde hata yaptığını bilmiyormuş

  • HSN26 Temmuz 2013 16:17

    BUDA GEÇER