E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından açıklanan "Dünyanın En Değerli 500 Banka Markası" çalışmasında "Türkiye'nin en değerli banka markası" olan Akbank'ın Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bundan duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Akbank markasının gelecek yıllarda dünyada çok daha yukarılara tırmanacağına inanıyorum" dedi.
Binbaşgil, İngiltere'nin başkenti Londra'da Brand Finance tarafından düzenlenen foruma katıldı.
Hakan Binbaşgil AA'ya yaptığı açıklamada marka konusuna çok önem verdiklerini ifade ederek, "Akbank için, yüksek sermayesi, teknolojisi, dağıtım ağı, şubeleri, ürünleri, insan kaynakları çok önemli. Bizim en önemli varlıklarımızdan bir tanesi de bankamın markası" diye konuştu.
Marka değerinin bir şirketin sahip olduğu en önemli varlıklardan biri olduğuna da dikkati çeken Hakan Binbaşgil, değerli bir markanın şirketlerin rekabet gücünü artırdığını, müşteri tercihi ve bağlılığı yarattığını ve kuruma avantaj sağladığını vurguladı.
Marka değeri yüksek şirketlerin borsada da daha iyi performans gösterdiğini belirten Binbaşgil, Akbank'ın yıllardır tutarlı bir şekilde markasına yaptığı yatırımın karşılığını Brand Finance tarafından yapılan sıralamada da gördüklerini söyledi. Binbaşgil, Brand Finance'ın araştırmasında Akbank'ın Türkiye'nin en değerli banka markası olmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.
Türk bankacılığını "yükselen yıldız" olarak tanımlayan Binbaşgil, "Akbank markasının gelecek yıllarda dünyada çok daha yukarılara tırmanacağına inanıyorum" dedi.
Binbaşgil, Türkiye'deki finansal sektörün dünyadaki birçok ülkeye göre daha iyi durumda olmasının, Türkiye'ye ilgiyi giderek arttırdığını belirtti.
Akbank Genel Müdürü Binbaşgil forumda yaptığı sunumda ise, Türk ekonomisindeki büyümeyi ve genel görünümdeki olumlu tabloyu vurgulayarak, Akbank'ın değişen dünyada markasını güçlendirmek için izlediği stratejileri anlattı.
Foruma Binbaşgil'in yanı sıra, HSBC ve Coutts gibi dünyanın ve İngiltere'nin önde gelen bankalarından üst düzey yöneticiler katıldı.
2002 yılından bu yana Akbank'ta görev yapan Hakan Binbaşgil, geçen ay başında Akbank Genel Müdürlüğüne getirilmişti.
Forumda dağıtılan "The Banker" dergisinde de yer alan Brand Finance'ın yaptığı araştırmaya göre Türkiye'nin en değerli bankası Akbank oldu. Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın araştırmasında Akbank'ın 1,58 milyar dolar marka değerine sahip olduğu kaydedildi ve dünya genelinden 500 bankanın bulunduğu listede 96'ncı sırada yer aldı. 500 marka arasına Akbank'ın yanı sıra 7 Türk bankası da girdi. Bu bankalar ve sıralamaları ise şöyle; İş Bankası 98, Garanti Bankası 104, Yapı Kredi 123, Halkbank 145, Vakıfbank 156, Finansbank 244 ve Denizbank 286. Bankaların marka değeri, mevcut marka güçlerinin yanı sıra analistlerin ortaya koyduğu gelecek 5 yılki tahmini satış gelirleri de dikkate alınarak hesaplanıyor. AA
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (10:12)