E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBinalara yüzde 5 "yenilenebilir enerji" şartı---

Binalara yüzde 5 "yenilenebilir enerji" şartı

Binalara yüzde 5 yenilenebilir enerji şartı
19 Şubat 2022 - 13:29 borsaningundemi.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yönetmelik değişikliğiyle normal binalara göre enerji verimliliği daha fazla olan ve kullandığı enerjinin belirli bir kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin eden "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" konseptine geçiş, aşamalı olarak zorunlu hale getirilecek.

Buna göre 1 Ocak 2023'ten itibaren, bir parseldeki toplam inşaat alanı 5 bin metrekareden büyük olan tüm binalar enerji performans sınıfı en az 'B' olacak şekilde inşa edilecek.

Ayrıca bu binaların kullandığı enerjinin en az yüzde 5'inin güneş enerjisi paneli, rüzgar enerjisi, ısı pompası gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması zorunlu olacak.

ISI YALITIM MALZEMESİ KALINLIKLARINDA 2 CM ARTIŞ 

Bu yapıların halen "C" olan asgari enerji performansının "B"ye çıkarılması ile ısı yalıtımında kullanılan yalıtım malzemesi kalınlıklarında da en az 2 santimetre artış yapılacak.

Bu kapsamda asgari ısı yalıtım malzemesi kalınlıkları İstanbul'da 5 santimetreden 7-8 santimetreye, Ankara'da ise 6 santimetreden 8-9 santimetreye çıkacak. Ayrıca pencerelerin ısı yalıtım değerleri de iyileştirilecek.

1 Ocak 2023'ten itibaren projeleri buna göre hazırlanmayan binalara ruhsat düzenlenemeyecek.

Bakanlık harekete geçti: Her binada artık zorunlu olacak!

 

Konut satışlarında artış

 

Konutta ikili KDV sistemi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bahaneci19 Şubat 2022 19:22

    bazi ulkelerde kisi evinin uzerine ucbes gunes paneli koyarak urettigi elektrigi sisteme verebiliyor ve ihdiyaci oldugundada sistemden kullaniyor hesep zamani geldiginde urettiginden fazla kullandiysa odemesini yapiyor,urettiginden az kullandiysada kisiye odeme yapiliyor elektrik sirketi tarafindan.niye bu sistem kolaylik saglanarak TC de niye yapilmiyor.cok buyuk bir kayip

  • mezarci 19 Şubat 2022 19:20

    UYANDA BALIGA CIKALIM

  • www19 Şubat 2022 16:36

    Güneş enerjisi panelleri ,çatıya kurulduğunda çok pahalı ve giderlerinim karşılanmasında zorluklar çıkıyor. Güneş panellerini pencerelere monte edin hem daha ucuz ,hem de konut kendi kendine finanse eder,başkası karışamaz

  • E.g.19 Şubat 2022 15:21

    DÜŞÜK GELİRLİLER İÇİN SOSYAL KONUT YAPMA SATMA VE KİRAYA VERME MECBURİYETİ GETİRİLMELİDIR DÜŞÜK GELİRLİLER İÇİN SOSYAL KONUT YAPMAYAN/YAPTIRMAYAN KİRAYA VERMEYEN BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVLERİNDEN ALINMALIDIR