E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Gross, ABD tahvillerini gözden çıkardı---

Bill Gross, ABD tahvillerini gözden çıkardı

Bill Gross, ABD tahvillerini gözden çıkardı
09 Ocak 2024 - 10:29 borsagundem.com

'Tahvil Kralı' olarak tanınan Bill Gross, ABD tahvillerinin yüzde 4 getiride pahalı olduğunu belirterek uzak durma kararı aldı.

Piyasalarda “Tahvil Kralı” olarak bilinen ve geçen yıl Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasından potansiyelini başarılı bir şekilde planlayarak gerçekleşen kredi rallisinden dolar kazanan Pacific Investment Management Co. (Pimco) kurucusu Bill Gross,lerde ise Amerika Birleşik Devleti (ABD) )'nin uzak duraklarında şimdilerde yer aldı.

Brüt, X hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'de 10 yıllık kredilerinin yüzde 4 getiride "pahalı" olduğunu, eğer mutlaka borç alınmak isteniyorsa aynı vadeye sahip yüzde 1,8 eldei enflasyonluların (TIPS) daha iyi bir tercihin yapılabileceğini söyledi. Brüt ikinci bir paylaşımda, piyasa ile ilgili olanlar için kısa vadeli kredilere yatırım yapmayı daha sağlıklı bir şekilde genişlettiğini belirtti ve “Pozitif 10 yıllık/2 yıllık dönüş eğrisine dönüşe sadık kalın. Siz beklerken, 'taşıma' kazancı sağlar” diye yazdı.

ABD 10 yıllık kredilerinin getirisi, 2 yıllık getirisinin yaklaşık 35 baz puan altındadır. Getiri eğrisi Temmuz 2022'den bu yana, bazı ekonomistlerin tepki sinyali olarak yorumladığı şekilde ters dönmüş durumda.

Yatırımcılar geçen harfler bu yana eğrinin eski haline dönmeye aramasını öngörmeye başladı. (BloombergHT)

Tahvil uyardı Kralı: ABD'de krizler toplantısı

 

Tahvil krallarından yaşadığı kriz stratejisi

 

Tahvil Kralı: ABD ekonomisinin yaklaşan resesyonu kaldıramaz

 

Tahvil Kralı: Amerikan ticaretinin gücü tükeniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran09 Ocak 2024 16:19

    Büütn Dünya da  ülkeler kendi aralarında ticaret ve anlşamaları  savaş ve kriz olamdan  sürdürebilse Amerikan yatırımlarını dışlayabilse ki bu imkansız değil.  Bunlar sahip oldukları dolarlar tuvalet kağıdından daha değersiz hale gelir.