E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Bilim insanları, dünyayı etkisi altına alabilecek bir sonraki salgının Kovid-19’dan 75 kat daha ölümcül, beyin iltihabına yol açan Nipah virüsü olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
KORKUNÇ BİR UYARI!
ABD’de kurulu bulunan Kentucky Üniversitesi’nin Moleküler ve Hücresel Biyokimya Bölümü Başkanı Dr Rebecca Dutch, dünya Kovid-19 salgını ile mücadele halindeyken korkunç bir uyarıda bulundu. Kovid’den bir sonraki ölümcül salgının Nipah virüsü (NiV) olabileceğini söyleyen Dr Dutch, bu virüsün Kovid-19’dan 75 kat daha ölümcül olduğunu belirtti.
İLK KEZ MALEZYA'DA ORTAYA ÇIKTI
Konuyla ilgili The Sun’a konuşan Dr Rebecca Dutch, Nipah virüsünün ilk olarak Malezya’da ortaya çıktığını belirtti ve şu açıklamaları yaptı:
DSÖ TARAFINDAN 16 TEHLİKELİ VİRÜS ARASINA ALINDI
“Gelecekte dünyamızda Kovid-19 benzeri salgınların tekrar yaşanabileceği oldukça muhtemel. Şu anda güncel bir Nipah salgını olmamasına rağmen bu virüs endişe verici ve dikkat etmemiz gereken bir dizi hastalıktan sadece biri. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Kovid-19’dan sonra gelebilecek 16 potansiyel virüs salgını arasına alınmıştır.
GIDA VEYA DIŞKIYA TEMAS YOLUYLA BULAŞIYOR
Nipah’ın gıda yoluyla bulaştığı gibi, insan veya hayvan dışkısıyla temas yoluyla da bulaştığı gözlemlenmiştir.
KULUÇKA SÜRESİ OLDUKÇA UZUN
Nipah’ın kuluçka süresi oldukça uzun olabilir ve bu süre zarfında bulaşmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belirsiz olabilir."
NİPAH VİRÜSÜ NEDİR?
Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, Nipah virüsü belirtisiz seyredebiliyor, aynı zamanda ciddi solunum sorunları, beyin iltihabı, beyin ödemi ve yüzde 40 ila 75 arasında ölüm oranına yol açabiliyor.
Nipah, insana yarasa ve domuzlardan ya da virüsün bulaştığı yemekten geçebiliyor.
Hastalık ayrıca insandan insana da geçiyor. Uzmanların sözlerine göre, virüsün doğal taşıyıcısı büyük yarasalar.
Nipah virüsü, DSÖ tarafından insanlık için en tehlikeli virüsler listesine dahil edildi.
Bu hastalığın tedavisi için henüz bir ilaç veya aşı bulunmuyor.
İlaç firmalarının Nipah'a karşı ilaç geliştirme yönünde bir projesi ise henüz yok. Bunun yerine Nipah’a karşı semptomatik yoğun tedavi kullanılıyor.
Kovid-19'un Güney Afrika mutasyonu Polonya’da da görüldü
Kovid-19 tedavisi gören hastalarda aniden ortaya çıkıyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
dünya yaratıldığından beri yarasalar tembel tembel beklemiş bu zamanı mı kollamışlar.demekki yarasalar çok akıllı hayvanlar,insanlara karşı intikam almasını planlamışlar.bu insanlar bu yarasalara ne yaptı da ,bize düşman oldular.hala aklım almıyor.2000 yılından beri kuş gribi,domuz gribi,hiv gribi,H5N1 virüsü ve daha bir sürü grib ve virüsler neden hep çinden çıkar.neye bizdeki yerli yarasalar bu virüsü çıkartmıyollar.bizdeki yarasaları kınıyor ve lanetliyorum.
İŞSİZLİK GELIRİ/BARINACAĞI YERİ OLMAMAK OLABİLECEK BÜTÜN VİRÜSLERDEN DAHA ÖLÜMCÜL/TEHLİKELİDİR bütün virüsler TEDAVI edilebilir
ulan yarasalarda olmasa ne halt yiyceksiniz at yalanı yarasanın üzerine oh ne güzel.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:50)