E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyrut saldırısı sonrası Hamaney'den ilk açıklama!---

Beyrut saldırısı sonrası Hamaney'den ilk açıklama!

Beyrut saldırısı sonrası Hamaney'den ilk açıklama!
28 Eylül 2024 - 16:39 borsagundem.com

İsrail'e karşı Müslümanlara yardım çağrısında bulunan İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hizbullah’ın bölgenin geleceğinde belirleyici bir rol oynayacağını söyledi.


İran devlet kanalı Press TV’nin canlı yayınladığı konuşmada İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’e karşı Müslüman dünyasına destek çağrısında bulundu. “Lübnan halkı, İsrail’in Beyrut’u işgal ettiği günleri unutmadı. Hizbullah, Lübnan’ın onurunu koruyan güç oldu” ifadelerini kullanan Hamaney, tüm Müslümanların, Hizbullah ve Lübnan halkını desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Hamaney, "Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında yer alıyor ve onu destekliyor. Bu bölgenin geleceği, Hizbullah'ın liderliğindeki direniş güçleri tarafından belirlenecek" ifadelerini kullandı.

Müslüman dünyasına İsrail'e karşı yardım çağrısında bulunan dini lider, "Lübnan halkı, saldırgan rejimin ordusunun Beyrut'u ayaklar altına aldığı zamanları unutmadı. Yollarını kesen ve Lübnan'ı yücelten Hizbullah'tı" dedi.

"Tüm Müslümanların, kaynaklarını Lübnan halkının ve Hizbullah'ın yanında yer almak ve onların yağmacı, adaletsiz ve aşağılık rejime karşı durmalarına yardımcı olmak için kullanma sorumluluğu vardır."

Hamaney ayrıca, İsrail'in Gazze üzerindeki saldırgan politikalarını bu kez Lübnan'a yönelttiğini söyledi.

"Gazze'ye yönelik cani askeri işgalinden ders almamış ve kadın, çocuk ve sivillere yönelik toplu katliamların güçlü bir direniş örgütünü zayıflatamayacağını ve yok edemeyeceğini fark edemediler. Şimdi aynı çılgın politikalar Lübnan'da yaşanıyor."

Haber ajansı Reuters'a konuşan kaynaklar, Hamaney'in söz konusu açıklamadan önce yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı bir yere transfer edildiğini bildirmişti.

Doğrudan Tahran'ın bilgilendirdiği söylenen ve adı açıklanmayan iki yetkiliye dayandırılan haberde, İsrail'in cuma günü Güney Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü duyurmasının ardından İran'ın bir sonraki adımı belirlemek için Lübnan Hizbullah'ı ve diğer bölgesel gruplarla sürekli temas kurduğu yazılmıştı.

Beyrut'un güneyinde ne oldu?

İsrail savaş uçakları, cuma akşamı Lübnan'da Hizbullah'ın kalesi olarak görülen Dahiye’nin Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki bölgelerindeki binalara 40'tan fazla saldırı düzenledi.

Söz konusu saldırılar, bu ayın başlarında Lübnan'a yönelik saldırılarını artıran İsrail'in şimdiye kadarki en ağır bombardımanı olarak görülüyor.

İsrail askeri yetkilileri, Hizbullah'ın merkez karargahının güneydeki konutlardan birinin altına inşa edilmiş olduğunu ve karargahı hedef aldıklarını savunuyor. Bölgeye yönelik daha fazla saldırının geleceği ifade ediliyor.

İsrail medyası, cuma gecesi, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın da bombardımanın hedefi olan karargahta bulunduğunu öne sürdü. Ancak Hizbullah'a yakın kaynaklar haberi yalanladı ve Nasrallah'ın "güvenli bir yerde" olduğunu dile getirdi.

Öte yandan İsrail devletinin ve ordusunun resmi X hesaplarından cumartesi günü yapılan paylaşımda ise Nasrallah'ın öldürüldüğü doğrulandı.

Paylaşımda, "Hasan Nasrallah, dünyayı artık terörize edemeyecek" ifadeleri kullanıldı. (euronews)

İsrail Beyrut'ta şiddetli saldırılar düzenliyorİsrail Beyrut'ta şiddetli saldırılar düzenliyor

 

Orta Doğu'da büyük gerilim! İsrail, Nasrallah'ı öldürdüğünü açıkladıOrta Doğu'da büyük gerilim! İsrail, Nasrallah'ı öldürdüğünü açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa29 Eylül 2024 13:27

    Sayın Cunhurbaşkanı Azerbaycan'da bir şiir okudu diye İran'da ne efelenmeler ne meydan okumalar.Karşılarında müslüman olunca yiğitler,Hizbullah'ı öne sürüp müslüman kanı döküyorlar,düşman İsrail olunca sesleri çıkmıyor.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL29 Eylül 2024 22:32

    İran mollar cumhuriyetini kim kurdu yahudi sülaleri olduğunu bilmiyorsan kafanı kumdan çıkartma.

  • misafir29 Eylül 2024 10:46

    IRAK  gibi müslüman ülke olsa iran israili haritan silerdi.ama 1400 yıl yahudilerin ,ermenilerin önünü açmak için yılanla aynı kefeye girdi.sonuş başbakanını,genelkurmay başkanını her türlü kuvvet komutanlarını tek tek eli ile israile öldürttü,

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA29 Eylül 2024 22:34

    İran  mollalar cumhuriyeti kuran yahudi sülaleri olup iran ve israil abd ortak çalışmaktadır.İran dan bir çacık olmaz daha hava savunma sistemleri yoktur. savaş uçakları  hiç bir savaş makinalarını yapamıyorlar adamlar ekmek dahi bulamıyorlar sen neyden bahis ediyorsun.l

  • borsacı29 Eylül 2024 08:30

    iran israile hizmet eden bir hokkabaz gibi kullandıgı maşaları yok ettirip seyrediyor resmen utanmazlık yapıyor itibarını yok ediyor.halkınıda aldatıyor.intikam kelimesi bari etme .

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL28 Eylül 2024 22:06

    İran ve uzantılarından bir çacık olmaz.Bunlarda israil in uzantıları olup, bunları israil planlı şekilde yıllarca yetiştirildiler islam dünyasını iran ve şii mezhebi kanalı ile param parça ettirdiler.şimdi ise hiç bir gücüleri yoktur ne uçak ne hava savumsa sistemleri ne nükleer silah üretebiliyorlar ne de hiç bir konveksiyonel silah.bunlar boş ülkeler.eğer bu hükemet iktidardan gitsin sırtını pkk ypg ve kandile dayadıklarını söyleyenler  iktidara gelsinler ülkemiz paramparça edeceklerdir.

  • Bik28 Eylül 2024 21:28

    İran halkını yalanlarıyla uyutmaya kalkanlar uzatmaları oynuyor. İsrail her dediğini yapıyor, İran yönetimi kurusıkı.

  • fahri28 Eylül 2024 19:58

    Ne ekonomik gücünüz var,varlık içinde yokluk yaşıyorsunuz.Kapılarınız dünyaya kapalı.İsrail,sizi yeteri kadar sınadı.

  • Mucise Reis ;)28 Eylül 2024 18:21

    Bu işler uzun ve sabırlı adımlar ile oldu. İsrail hedeflerini nasıl buluyor ? israil ajanları var çalışıyor ama çağrı cihazları çok önemli.  x kişi attım hizbullah roket komutanı. bu çağrı cihazı sabah 7 uyandı evde. sabah 12 yolda öğlen 15 x evde öğren 18 z evde. yani her gun yapılanları çağrı cihazı isliyor. sizin cep telefonunuz gibi.  perşemce 17 de z evde toplantı. bu 1 yıl izlendiğinde toplantı alanları aynı anda 10 larca  çağrı cihazının yan yana gelmesi ile tezbit edilmiştir. google cep tel haritada ziyaret edilen yerler gibi tek tek çağrı cihazları izlenmiş. sonrasında israil uçakları ilgili hedefleri uçaklar ile bombalıyor. böylece bombaladığı yer nokta aslında üst kadrounun denetlediği  çalıştığı kumanda ettiği önemli hizbullah mevzi oluyor. Dİkkat: aynı oyunu Cep tel kullanan karakolumuzda pkk ya karşı israil kullandırdı. kar yağmış karakola saldırı yaptılar. cep teller izlendi her dakikası . Bence..

  • Baran28 Eylül 2024 22:08

    Hani sen sırtını pkk ypg ve kandile dayadıklarını ve TSK ya ATATÜRK ün itleri diyenleri ve söyleyenler iktidara gelsin diyor idin . Nasıl oldu da şimdi 90 derece değiştin.

  • ALİ KODUŞ28 Eylül 2024 22:03

    Dünya yı  dünyanın en zengin iş insanları olan yahudi sülalaleri asırlardır bugünler için çalışmaktadırlar disiplinli olarak abd  ab, tüm dünya yı  kontrol etmekte hiç bir ülkeye hassas sanayi ürünleri savaş ürünlerini hiç bir şeyi ürettirmemekte üreten ülke liderlerini tek tek öldürmektedirler.Bu savaşın ucu bir kasene veya 10-30 sene içinde nasıl ALPARSLAN Anadolu yu almak için haçlı ordusu ile savaştık isek yine Aynı yerde tarih tekerrür edecek aynı yerde yine HAÇLI ORDUSU ile TÜRKİYE savaşacaktır.