E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBeklentilerdeki yumuşamanın piyasalara etkisi---

Beklentilerdeki yumuşamanın piyasalara etkisi

Beklentilerdeki yumuşamanın piyasalara etkisi
01 Ağustos 2022 - 08:53 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Görünürdeki en kötü çeyreğe karşılık, mali tablolardaki karlılıkların beklentileri aşması ve göreceli güçlü marjlar, FED üyelerinin açıklamalarının yumuşaklığı ile birleşince olumlu bir haftayı geride bıraktık.

ABD tarafındaki verilerdeki ve konuşmalardaki yumuşama yatırımcılar açısından olumlu karşılandı. Tamam FED faizi 75 baz puan artırdı ama ısrarla resesyonda değiliz derken piyasanın, bundan sonra faiz artırım hızı beklentilerindeki yumuşama ve 2023’de 50 baz puanlık indirim beklentisinin bulunması, Euro bölgesinde enflasyonun Temmuz ayında Euro bölgesinde beklenenden daha yüksek gelmesine karşın, MB’lerin piyasaları fazla sıkmadan ekonomik büyümeyi daha fazla düşmesine izin vermeden yol bulmaya çalışmaları ortak nokta olmaya başladı.

ABD ekonomisinde art arda ikinci çeyrekte yaşanan daralma, yatırımcıların agresif bir Fed faiz artırımı beklentilerini hafifçe düşürmesiyle 10 yıllık tahvil getirisinin %2,7'ye gerilemesine neden oldu. 1 seviyesinin altını test eden Euro/dolar paritesinde ılımlı bir toparlanma Powell'ın geçen haftaki faiz artırımı açıklaması sonrasında ılımlı konuşması paritenin yeniden 1,02 üzerine çıkmasına imkan sağladı. Emtialar tarafına baktığımızda ise; Gaz tarafında, Rusyanın , Kuzey Akım 1'den geçen akışları azaltması ile Avrupa'da yeni zirveler gördük. Hollandalı gösterge TTF, haftanın en yüksek noktasında 200 EUR/MWh'nin üzerine sıçradı. Brent petrol de yeniden 104 usd seviyesinde, Küresel arz tahminlerini iyileştirmek için 3 Ağustos'ta yapılacak bir sonraki OPEC+ toplantısını bekleyen petrol piyasalarında oynaklık ve gerginlik devam ediyor. Metal fiyatlarında ise kısmen zayıf doların etkisi ile bir tepki yükselişi gördük. LME'de bakır, ton başına 7.700 USD'dan ve altın ise %2,20 artışla 1760 USD'dan işlem gördü. Hala küresel arz/talep dengesindeki sıkışma giderilmiş değil o yüzden temkinli yaklaşmak lazım.

Ağustos ayının bu ilk haftasın da, ABD’de ISM İmalatı (Pazartesi) ve ISM Hizmetleri (Çarşamba) verilerinin yanında , işgücü piyasasına ilişkin JOLTS iş fırsatları anketi , haftalık işsizlik başvuruları ve Haziran istihdam verilerini takip ederken, Perşembe günü İngiltere Merkez Bankası'nın para politikası kararı gündemin en önemli maddeleri olarak dikkat çekiyor. Yurtiçinde ise %3’lük aylık artışla %78,62
seviyesinden %81,19’a ulaşması beklenen TÜFE Temmuz verisine bakacağız.

Demir cevheri 120 doların üzerinde

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (01/08/2022)

 

İlk tahıl gemisi yola çıkıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)