E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBedelli askerlik hayalleri sona mı erdi?---

Bedelli askerlik hayalleri sona mı erdi?

Bedelli askerlik hayalleri sona mı erdi?
17 Eylül 2014 - 16:35 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Özel'den brifing alıp bedelli askerlik konusunda karar verecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlikle ilgili, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'den alacağı brifingin ardından karar vereceğini söyledi. Edinilen bilgilere göre, TSK yeni bir bedelli uygulamasına sıcak bakmıyor.

Bedelli askerlik çıkacak mı? Kapıyı kapatmayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den konuyla iligli brifing alacağını söyledi. 

 NTV'den Özden Erkuş-Deniz Kilislioğlu'nun askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, asker bedelli uygulamasına sıcak bakmıyor. Genelkurmay'ın çekincelerinden ilki bölgesel risk faktörü. 

Başta Irak Şam İslam Devleti örgütü olmak üzere Irak ve Suriye sınırındaki riskler devam ederken geniş kapsamlı bir bedelli askerlik uygulamasının personel sıkıntısı nedeniyle savunma zafiyeti yaratabileceği kaygısı ön planda. 1 Ocak 2014 tarihi itibari ile uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya indirildiğini hatırlatan askeri kaynaklar, silah altındaki er-erbaş sayısının azaldığını belirtiyor. Ayrıca bedelli askerlik beklentisi nedeniyle çok sayıda yükümlünün kaçak ve bakaya durumuna düştüğünün altını çiziyor. 

 Bedelli askerlik tartışmalarının maddi durumu yeterli olmadığı için askerliği uzun dönem yapan er ve erbaşlar arasında huzursuzluk yarattığı da belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemo17 Eylül 2014 19:19

    askerliğini yapanın canı yok mu? benim ne zorum vardıda gecenin köründe,buz gibi soğukta, acaba mermi şurdan mı gelir yoksa burdan mı gelir diyerek nöbet tuttum!? ya askerliği komple kaldırın (hakkımı helal ederim) yada bedelli askerliği çıkarmayın. tekrar bedelli olursa devlete hakkım haram olsun!!!

  • askerlik17 Eylül 2014 17:18

    evet arkadaşım yapanlar enayi. askerlik muhabbeti 20. yüzyılda bitti kalmadı. insan haklarına aykırı bir uygulama var askerliğin profesyonelliğe geçmesi lazım sağdan soldan adam toplayarak yapılması avrupada bir türkiyede var birde azerbaycanda. ben askere gitmek falan istemiyorum, devlet zorla beni kendi malı gibi kullanmak istiyor, üzgünüm..

  • can can17 Eylül 2014 16:57

    sen yaptın die herkez yapsın

  • hkn17 Eylül 2014 16:56

    devlet tam bir kapitalist şirket zihniyeti ile yönetilmeye devam ediyor. 2007 seçimlerinde hukumet kendi isteği ile gbt de kaçakların aramasını kaldırttı. yurtdışına çıkışlar kolaylaşıcak dedi evet diyin dedi !! nolduu ? millet halile kaçtı askerlikden işini gucunu kurdu! snra sanki kndi çıkarmamış gbi yasayı paat gbtyi çıkardı. bu tam bir strateji mükemmel bir plan! şimdi isteselerde istemeselerde çıkarmak zorundalar 1 milyon kişi mağdur edildi devlet eliyle..

  • KENAN17 Eylül 2014 16:42

    sınırlarımızda savaş varken, bilmem kaçıncı kez son kez diye diye çıkarılan bedelli askerliğe karşıyım yapanlar enayimi o zaman yapanlarada bu devlet her birine 30 bin vermesi gerekir.