E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşsavcılık itiraz hakkını kullanmadı---

Başsavcılık itiraz hakkını kullanmadı

Başsavcılık itiraz hakkını kullanmadı
09 Ocak 2014 - 06:00 borsaningundemi.com

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay'ın onadığı şantaj ve askeri casusluk davası kararı için itiraz hakkını kullanmadı

17 Aralık operasyonundan sonra gelen "orduya kumpas kuruldu" açıklamaları üzerine Balyoz, Ergenekon, Şike, KCK gibi davalarda yeniden yargılama için formül arayışı sürerken, İstanbul'da şantaj ve askeri casusluk davasında Tuğamiral Şafak Yürekli'nin de aralarında bulunduğu 43 sanığa verilen hapis cezalarını onayan Yargıtay kararına karşı bir aylık itiraz süresi dolan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı 8 Ocak 2014'de kapattı ve infaz için İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Askeri Casusluk davasıyla ilgili tebliğnamesinde, Balyoz davasındaki bildirdiği görüşün aksine, Yürekli'nin de aralarında bulunduğu 13 sanığın örgütle irtibatının, diğer sanıklardan ele geçen dijital verilerde adlarının geçmesine dayandırıldığı, bilgisayar kullanıcı adlarının başkaları tarafından kullanılması ya da oluşturulmasının mümkün olduğu gibi gerekçelerle dijital verilerle ilgili suçlardan verilen mahkumiyet kararlarının beraat talebiyle bozulmasını istemişti. Tebliğnameyle bağlı bulunmayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi ise, Yürekli'nin de aralarında bulunduğu 43 sanığa "fuhuşa teşvik", "örgüte üye olmak ve bilerek ve isteyerek yardım etmek", "devletin gizli bilgilerini ele geçirmek", "örgüte üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, devletin güvenliğine ilişkin bilgiler üzerinde sahtecilik yapmak, bu bilgileri temin etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişisel verileri kaydetmek" suçlarından verilen beraat ve mahkumiyet kararlarını 5 Aralık 2013'te oy birliğiyle onamıştı. Daire, bazı sanıklar hakkında verilen mahkumiyet hükümlerini ise bozmuştu.
 
İtiraz hakkı kullanılmadı

Daire, dosyayı, 6 Aralık 2013'te kapatarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bir aylık itiraz süresi 6 Ocak 2014'te doldu. Tebliğnamesine aykırı verilen Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararına karşı itiraz hakkını kullanmayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı 8 Ocak 2014'te İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Dosyanın yerel mahkemeye ulaşmasının ardından Yürekli'nin de aralarında bulunduğu 43 sanık hakkında verilen onama kararlarıyla ilgili infaz süreci de başlamış olacak. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, tebliğnamesine aykırı kararlara karşı itiraz hakkını kullanmazken, yasa gereği sanıklar lehine itiraz etmek için süre sınırı bulunmuyor.(Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)