E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBaskının devamı halinde ilk destek 62.300'de ---

Baskının devamı halinde ilk destek 62.300'de

Baskının devamı halinde ilk destek 62.300'de
11 Mart 2014 - 08:42 borsagundem.com

BİST 100 endeksi gördüğü sert satışlar sonrasında 63.000'in altında kapandı

''Yurtdışı haberleri endeksi baskıladı…
 
BİST 100 endeksi Pazartesi günü  63.280 –  62.401 seviyeleri arasında işlem görmüş ve yüzde 0.58 değer kaybederek 62.731 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 0.40 değer kaybederken sanayi endeksi günü yüzde 0.10 alıcılı kapatmıştır.
 
Dün Asya ve gelişmekte olan ülke borsalarında hem Cuma günü beklenenden yüksek gelen ABD tarım dışı istihdam verisi hem de hafta sonu olumsuz açıklanan Çin dış ticaret verileri sebebi ile satışlar hakimdi. Avrupa borsalarında ise hisse bazlı karışık seyir izledikten sonra Ukrayna ve Rusya arasında gerilimin tekrar yükselmesi ile Avrupa borsaları günü negatif kapattı. Çin’de ihracatın beklenmedik bir şekilde gerilemiş olması da hisse bazlı negatif fiyatlamalarda etkili oldu. ABD endekslerinde de Çin ihracat verisinin küresel ekonomik büyüme üzerindeki endişeleri artırmasının etkisiyle satışlar vardı. İngiltere’de de Kırım krizi ve Çin verilerinin etkisiyle satıcılı seyir söz konusuydu.
 
Yurt içinde ise yurt dışı borsalara uyumlu olarak güne değer kayıpları ile başlayıp beklenenden yüksek gelen sanayi üretim verisi ile toparlanmaya çalışsa da Ukrayna’da gerginliğin tekrar arttığı yönünde haberleri ile BİST endeksleri geriledi. Ayrıca gün içerisinde USD’nin ve tahvil faizlerinin yükseldiğini gördük.
 
Bu sabah Asya’da Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) toplantı kararları ve Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan’ın açıklamaları izlendi. Japonya’da Nikkei endeksi BOJ’unfaiz oranları ve parasal tabanda değişikliğe gitmediği toplantısı sonrasında pozitif ve negatif sınırlar içerisinde dalgalanma gösterdi. BOJ’un Nisan ayındaki satış vergisi artışından önce para politikasında değişiklik yapması zaten beklenmiyordu. Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou ise mevduat faizinin 1-2 yıl içinde liberalleşeceğini, kontrollerin kalkmasıyla da faizlerin yükseleceğini söyledi. Çin’de dün açıklanan yeni kredi büyümesi verisi ise beklentilerin altında kaldı. Nikke endeksi pozitifken Çin’de satışlar görüyoruz. Gelişmekte olan ülke borsaları da bu sabah karışık seyrederken Brezilya’da Bovespa endeksindeki satış baskısı dikkat çekiyor. ABD endeks vadelileri ise yatay seyrediyor.
 
Bugün Almanya ticaret dengesi, BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda konuşması, İngiltere sanayi üretimi ve imalat sanayi verileri, GSYH tahmini ve İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney’nin konuşması  piyasalar tarafından izlenecektir. Asya seansında ise Japonya büyük imalat koşulları endeksi ve üçüncül sanayi aktivite endeksi küresel piyasalar tarafından izlenecektir.
 
Teknik olarak BİST 100 endeksi  gördüğü sert satışlar sonrasında 63.000 aşağısında kapandı. Endeksin 63.000 seviyesi aşağısında kalması halinde satış baskısının devam etmesi, 62.300 ve 61.400 seviyelerinin hedeflenmesi beklenebilir. Endekste önemli direnç noktaları ise 63.000 ve 64.000 olarak görünmektedir.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)