E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbuğ'dan müebbete flaş açıklama---

Başbuğ'dan müebbete flaş açıklama

Başbuğ'dan müebbete flaş açıklama
05 Ağustos 2013 - 16:44 borsagundem.com

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, müebbet hapis cezası aldı. Peki karar sonrası neler söyledi?

Ergenekon'da merakla beklenen kararlar açıklandı. Mahkeme, Genelkurmay eski Başkanı Org. İlker Başbuğ'a müebbet hapis cezası verildiğini belirtti.
DARBEYE TEŞEBBÜS SUÇU
Gerekçe olarak ise 'darbeye teşebbüs' suçu gösterildi. Verilen cezanın ardından Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan ilk açıklama geldi. Twitter üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Anayasanın amir hükmüne göre, hâkimler görevlerinde bağımsızdırlar. Ve hâkimler, Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler.
Eğer bir ülkede, toplum hâkimlerin bağımsızlığını sorguluyorsa, verilen hükümlerin Anayasaya, kanunlara ve hukuka uygun olduğuna ilişkin şüpheler taşıyorsa -ki toplumu şüphelere sevk eden o kadar çok yaşanmış olay vardır ki, bunun en son örneği de yasaya göre duruşmaların kapalı yapılmasına ilişkin gerekçeli karar ile hüküm açık duruşmada alınması gerekirken, bu yasa hükmünün yok sayılmasıdır- o ülkede hukukun üstünlüğünün var olduğu ileri sürülemez.
Bu ise, o ülkenin başına gelebilecek en büyük felakettir.
Bu durumda yargılananlar için son sözü Millet söyleyecektir. Ve Millet yanılmaz ve aldanmaz.
Bir de unutulmasın ki ilahi adalet vardır.
İlahi adaletin varlığını yüreğinde hissedenler ve er geç bir gün tecelli edeceğine inananlar:
“Bir topluluğa karşı duymakta olduğunuz kin sizi adaletten ayırmasın! Hep adaletten yana olun” şeklindeki Yüce Allah’ın buyruğuna da uymak zorundadırlar.
Her zaman doğruların, hak ve haklının yanında, yani adaletin yanında olanların, vicdanları rahat olur.
Ben öyleyim.
Ve inanıyorum ki, hak hiçbir zaman yerde kalmaz.

E. Org. M. İlker Başbuğ
ERDOĞAN BÖYLE DEMİŞTİ
Başbakan Erdoğan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için bunları söylemişti:
"Biz bu süreç içerisinde başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere diğer generallerimiz hiçbirisine, İlker Başbuğ'a kalkıp da alışılmış anlamda bir 'terör örgütü mensubu' demek çok ciddi bir yanlıştır. Bu affedilemez. Şu anda bulunduları makam itibari ile kendilerini sağlamda görseler bile tarih onları affetmez. Türk Silahlı Kuvvetleri bir örgüttür. Ama terör örgütü değildir. Anayasal bir örgüttür. Terör örgütü dediğin zaman Silahlı Kuvvetlerimizi bu hale getiriyorsun."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (40)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halk06 Ağustos 2013 21:17

    yaşar büyük anıt bunların komutanı değilmiydi o nerde şu anda vicdanı varsa eğer rahatmı o paşa

  • T-Rex06 Ağustos 2013 09:46

    Başbuğ Aponun İmralıdan çıkış bileti olarak ömür boyu hapse mahkum edilmiştir. 1-2 sene sonra "Başbuğ ve diğer komutanları serbest bırakacağız ama aradan İmralı Caniside faydalanıp serbest bırakılacak " teklifini duyduklarında hiç şaşırmasınlar...

  • kaplan06 Ağustos 2013 05:35

    yeni yargı paketinde çıkarılacak aftan paşalarla birlikte aponun da çıkması kesinleşti anlaşılan.senaryo mükemmel hazırlandı ve kılıfına uyduruldu.2015 seçimlerinde apo yu mecliste görürseniz sakın şaşırmayın.hatta daha da ileri gidecem ırak ta ve suriyedeki iç şavastan çıkan fırsatla kurulan kurdistan hükemetlerine doğu ve g.doğu anadolu bölgesindeki topraklar eklenip özerklik tanınması da muhtemel.

  • RA 5806 Ağustos 2013 04:47

    hiç üzülmedim.yirmi yaşında gencecik mehmetcikler şehit olunca vatan sagolsun diyordunuz.üçbeş teröristle baş edemezsen böyle madara olursun.bu ülkede ZEKİ MÜRENEDE paşa diyorlardı.

  • islam06 Ağustos 2013 04:23

    Başbuğ neden müebbet yedi? biri yazabilir mi bilmiyorum...

  • Olcay06 Ağustos 2013 04:21

    Umarım dediğin gibi olur paşam, hak hiçbir zaman yerde kalmaz

  • kasımpaşalı bilal06 Ağustos 2013 01:54

    bunlar ilahi adaletten korkmazlar...menfaatleri için mezarlıkta ayet,sure v.s okurlar zavallı cahil seçmenin oyunu kapmak için her naneyi yerler!!!ahh bir inansalarda o ayetlerde,surelerde yaradan ne diyor,ona göre davransalar bunların hepside münafıktır.yuh olsun din tacirlerine...

  • Raks06 Ağustos 2013 01:34

    Adın tarih sayfalarında onurlu paşa olarak yer alacak

  • Raks06 Ağustos 2013 01:03

    Seni seviyorum Paşam

  • Raks06 Ağustos 2013 01:00

    Besle kargayı oysun gözünü,demokrasinin a sın dan anlamayan kin ve nefret duyguları ile yetiştirilen insanlara demokrat olursan olacağı budur. Vicdanın rahatmı Sayın Baykal?.

  • FIRAT06 Ağustos 2013 00:50

    çabuk ağlama duvarı getirin

  • kamil06 Ağustos 2013 00:32

    sabatay yaşar büyükanıt dışarda gariban başbuğ içerde, işte ileri Yahudi demokrasisi

  • vatandş05 Ağustos 2013 22:28

    hepsi dış güçlerın tezgahı

  • mehmet05 Ağustos 2013 22:16

    kagıt parçası ve boru ne kadar gerçekse bu kararda okadar gerçektir

  • EMRE05 Ağustos 2013 21:55

    ULU ÖNDER M.KEMAL ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ TEKRAR OKUYUN.

  • yorumcu05 Ağustos 2013 21:45

    buda buyuk basarı ILAHİ ADALETİ hatırlamıs

  • Amerika'nın Planları05 Ağustos 2013 21:19

    Amerika'nın Türkiye üzerindeki planlarını uygulayan bir Hükümet var. Türkiye'yi bölmenin ilk kısmını orduyu parçalayarak yaptılar. TSK'nın ülkede artık hiç bir etkisi kalmamıştır. Ordu Türk Milletinin ordusuydu. Ancak artık Akp'nin emrinde...

  • symphony05 Ağustos 2013 21:19

    bu milletin değerlerine hiçbir zaman sahip çıkmayan bu insanlar sadce konumunu kullanarak 70 yaşındaki teyzeizi başörtülü oluğu için yemin töreninden kovan zihniyettir.. bunların savunacak bir yanı yoktur.. dostları sadece darbeci chp ve dhkp-c ve işçi partisidir.. gerçek türk askeri değerlerine sahip çıkandır.. darbeci pislikler değildir...

  • Adalet Erorr!05 Ağustos 2013 20:23

    Tanık Şemdin Sakık, sanık ise onlarla mücadele eden Ordu komutanı olursa hangi hukukun tecellisinden söz edilebilir. Apo hükümet ergenekoncularla uğraşırken onları içeri atarken biz de eylem yapmayarak hükümeti zor durumda bırakmak istemedik diye gizli İmralı görüşmelerinde açıklama yapmıştı. Yapılanlar apaçık ortada. Bunu alkışlayanlar da ahirette en ağır şekilde hesap verecek. Allahın adaleti şaşmaz.

  • senaryo05 Ağustos 2013 20:10

    ağırlaştırılmış müebbetler falan derken imralıdaki adamla aynı cezalar verilmiş, acaba diyor insan imralıya af çıkarmak için ergenakoncuları da kullanırlar mı ? ergenekonculara af çıkması için aynı cezadan yatan imralıda yararlanacak böylece özerklikle başlayıp konfederasyonla devam edip etnik yeni bir devletle sonuçlanacak sürecin başı da dışarda rahat rahat propagandasını yaparak kitleleri etkileyecek bölnüme sürecini hızlandıracak, bunlar tamamen senaryo tabi sakın inanmayın, bu arada super diziler ve yarışmalar geliyor yeni sezonda tv lerde

  • vatandaş05 Ağustos 2013 19:08

    türkıye üzerınde buyuk oyunlar oynanıyor herkes sağduyulu olmalı

  • vatandaş05 Ağustos 2013 19:06

    adalet herkese lazım

  • Gerçek05 Ağustos 2013 18:09

    ABD vicdan azabı duyuyormu acaba?

  • mali05 Ağustos 2013 17:49

    Umarım demokrasi kazançlı çıkar.

  • m.kara05 Ağustos 2013 17:46

    bu gün bir milat ancak kara bir milat. türkiyenin geleceğinin karartıldığı yalan yanlış beyanlarla insanlara hak edilmeyen cezalar verildiği acı da olsa gözlenmiştir. türkiye önümüzdeki süreçte çok kötür bir döneme girecek. bunu görmemek için kör olmak gerekir.

  • yorumcu05 Ağustos 2013 17:43

    tsk komutanı terör örgütü yöneticisi oldu...pkk başbakanla anlaştı apoyu salacaklar...ülke nereye gidiyor...

  • soru05 Ağustos 2013 17:42

    bu ülkede darbe yapmak için kimden izin almak lazım ? eğer darbe girişimi varsa demek ki izin alınmış ama aslında izin verilmiş gibi görülüp deliller toplanıp hükümete mi teslim eidlmiş ? yoksa tüm deliller yada çoğu yapay mı fabrikasyon mu ? merak ettiğim bu yabancılar kimi kime yedirdi neden yedirdi ortada uygulanan plan var mı ?

  • tuzak05 Ağustos 2013 17:37

    türkiyeye çok büyük tuzak kurulduğunu düşünüyorum, iran turkiye suriye ve ırak bölünecek batıdan doğuyada kurulacak devlete göçlerle de türkiyenin nüfusu 35 milyona indirilecek, türkiye bir anda doğuda coğrafya ve nüfus olarak kendisinden büyük yeni bir devletle karşılaşacak, bu tuzağı kuran yabancı güçler tavşana kaç tazıyı tut yaptırdılar, iyi kafeslemişler tebrik etmek lazım, gelecek nesillerin türkiyenin son 30 ve gelecek 30 yılını iyi analiz etmesi lazım ki kimle dost olacaklarını iyi tespit etsinler.

  • Allahım Adaletini Göster05 Ağustos 2013 17:29

    Hain, kalleş Pkk'lıları dışarı çıkaranları, Bebek katiliyle kirli pazarlıklar yapanları Allahım bu Mübarek günlerde öyle bir cezalandır ki, Silivri'de masum, suçsuz insanlara verilen bu cezaların kat be kat fazlasını onlar hapislerde yaşasın inşallah...Amin.

  • burak05 Ağustos 2013 17:28

    oflaz, Tayyip'e İsrail'den cesaret madalyesi gelmişti.Google'dan bak.Bakmak işine gelmez şimdi.

  • VURGUN05 Ağustos 2013 17:26

    BORSADA VURGUNCULAR SERVETİNE SERVET KATARKEN KİMSEDEN GIK ÇIKMIYOR MİLLİYETÇİLER CEZA EVİNDE ÇÜRÜYOR

  • umut05 Ağustos 2013 17:24

    Doğu perinçek 90 lı yıllarda güneydoğuda gençlere pkk ya katılın diye köy köy dolaşıyordu. Ergenekoncular ve pkk nın üst düzey yöneticileri anlaşmalı bu işlere başladılar.arada savaşanlar Türk-Kürt halkının fakir,dindar insanlarıydı.

  • burak05 Ağustos 2013 17:22

    Türk askerini sevmeyenler burada kendini belli etmeye başladı.Türkiye'deki sorun Türklerin az sayıda olması.Hep bu Osmanlı'nın suçu.Dinin olduğu yerlere bakın ne adalet var ne hukuk..Dinin kıla,sakala,çarşafa indirgendiği yerde ne bekliyorsunuz.Laik Atatürk Türkiyesi yaşasın ! Çok kötü günlerden geçiyoruz

  • levent05 Ağustos 2013 17:20

    ergenekoncular içeride olmasaydı gezi olaylarında darbe için gerekli silahlar ortaya çıkardı ve kim bilir kaç kişi ölürdü. o zaman bu başbuğu savunanlar(insan değiller) bize acımayacaktı. adalet yerini buldu.

  • oflaz05 Ağustos 2013 17:15

    artık paşa paşa yatar.israilin ağlama duvarına gidip ağlayan ilker başbuğ bir yahudidir,ülkemiz temizlenmiştir.vatanımıza millete hayırlı ve uğurlu olsun.

  • MUSTAFA05 Ağustos 2013 17:12

    HADİ GİT PAŞA GİBİ PAŞA PAŞA YAT ÇOK KONUŞMA

  • turan05 Ağustos 2013 17:06

    zaten allahın adını ancak ve ancak emekli olunca anarsınız

  • VURGUNCU05 Ağustos 2013 17:00

    VURGUNCULAR SERVETİNE SERVET KATARKEN BİR ALLAHIN KULUNUN ÇITI ÇIKMIYOR VATAN MİİLET AŞKIYLA YANANLAR CEZA EVLERİNDE ÇÜRÜYOR

  • rezalet05 Ağustos 2013 16:54

    30 bin kişinin katili apo başbakan ile yaptığı anlaşmanın kaymağını yemeye başladı.pkk ile savaşanlar içeri apo dışarı.

  • umut05 Ağustos 2013 16:54

    ey başbuğ Allahın ayetlerini görevdeyken uygulasaydın,veya uygulamak isteyen vatandaşlarını irticacı diye kumpas kurmasaydın...