E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBaşbakan'dan önemli mesajlar---

Başbakan'dan önemli mesajlar

Başbakan'dan önemli mesajlar
06 Nisan 2013 - 17:26 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Gaziosmanpaşa'daki “Kentsel Dönüşüm” törenine katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Gaziosmanpaşa'daki “Kentsel Dönüşüm” törenine katıldı.
Erdoğan burada yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:
Bedeli ne olursa olsun kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Kimse kusura bakmasın biz milletimizi yalıtımı olmayan tenekelerle kaplanmış köhne yerlerde oturtamayız.
İSTANBUL'UN NÜFUSU 17.5 MİLYON
Ben belediye başkanı olduğumda İstanbul’da 8,5 milyon kişi yaşıyordu. Şimdi kaç kişi yaşıyor 17,5 milyon kişi. Bu doğru mu? Bence değil. İstanbul bu kadar zorlamayı kaldırmaz. Göçe bir çözüm getirmemiz lazım.
ÇARPIK KENTLEŞME TERÖRÜ BESLEDİ
Mesele bina yaparken millete bir ufuk çizebilmektir, milletin gönlünü yapabilmektir. Yaklaşık 30 yıldır Türkiye terörle mücadele ediyor. Türkiye enerjisini, kaynaklarını, canlarını yitirdi. Biz iktidara gelene kadar terörü doğuran sebepler hiç konuşulmadı.
Askerimiz, polisimiz, korucumuz, istihbaratçımız terörle mücadele ederken hükümetler terörü doğuran sebepleri yok etmek için mücadele etmedi. Çarpık kentleşme terörü saklayan, istismar eden mekanlara dönüştü.
Genç kardeşlerimiz daha gün doğmadan işine gitmek için yola çıkıyor. Akşam eve gidiyor ev soğuk, dam akıyor, musluktan su gelmiyor. Televizyonu açıyor lüks hayatları görüyor. Umut yok, yaşama sevinci yok… Sonra ne mi oluyor bu gençlerimize terör musallat oluyor. Umudu heyecanı olmayan gençleri istismar edip köle haline getiriyorlar.
63 SAYGIDEĞER KİŞİ SEÇTİK
Biz terörün istismar alanı bataklıkları kurutmak için mücadele ettik. Terörle mücadele için çözüm süreci dedik. Ve kendilerine 63 akil insan dediğimiz saygıdeğer kişileri seçtik.
KİMİLERİ KISKANÇLIKTAN ÇATLIYOR
Bu akil insanların başkanı başkan vekili sekreteri ve 6 üyesi var. Türkiye’nin 7 bölgesine dağılıp çalışmalar yapacaklar.Biz kendilerini zorlamadık, ama baktım ki bazı çevreler çok rahatsız. Kimisi kendisi orada yok diye feryat ediyor kimisi kıskançlıklarından çatlıyorlar.
Ve biz terörle mücadelede bir şeyler yapalım annelerin gözyaşları dinsin diye çırpınırken maalesef birileri oradan rant elde etmenin gayreti içinde.
Biz bu çözüm sürecinden umutluyuz. Bu muhalefetin eskeza, olmaz ya, iktidar olmaları halinde geride bıraktıkları bataklık, kırılmış kalpler, umutsuzluğa sevk edilmiş kitleler… Biz o bataklıkları kurutarak lale bahçesine çevireceğiz.
Milletim müsterih olsun, her ne yaparsak sizin için sizinle birlikte yapıyoruz. Çözüm sürecini de milletimiz, kardeşliğimiz, gönül köprüleri için kuruyoruz.
DEPREME DAYANIKSIZ CAMİ YIKILDI
Başbakan konuşmasının ardından kentsel dönüşümün başladığı il ve ilçelere canlı bağlantı yaparak yıkımları başlattı.
Bağcılar'daki kentsel dönüşüm depremde zarar gören Sancaktepe Camii'nin yıkımıyla başladı. Başbakan yıkımı, "Ya Allah bismillah. İnşallah daha güzeli, daha estetiği yapılacak" diyerek başlattı.
Bağcılar'da Sancaktepe Camii ile birlikte 3369 birim konut da kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YAZIKÇOK YAZIK.08 Nisan 2013 00:44

    8oy eksildidiyen arkadaşım bende bunlariçin çalıştım ve 10.000 den fazla oy verdirdim vede bizler gibidüşünen daha milyonlar var.alt yazımdada var.

  • semra cetin08 Nisan 2013 00:30

    Türkiye toplumu malesef Kuzey Kore halki gibi bir akil tutulmasi icerisinde...Masallarla uyutululmaya devam ediyor..Cok yakin bir zamanda agir bedellerle uyanacagiz ama is isten gecmis olacak...Böyle ekonomi mi olur..Banka hisseleri haric hic bir sirketin hissesi para etmiyor..Bankalarda milleti haraca baglamis modern tefeciler zaten ne karlari gercek ne zararlari..Hükümetle tam bir uyum icerisindeler..Bu hükümette gercek olan hic bir sey yok..Èn bastakinden en sondakine kadar herkes ellerine tutusturulan kagitlari okuyor...Uyan artik ey vatandas uyann..

  • 8 oy eksildi07 Nisan 2013 16:19

    "sen oy versen ne olur vermesen ne olur işte bu çokgüzel bir cevap".......bizim aileden 8 oy artık bahçelinindir. akp bizim içinde bitti - ampül söndü

  • sigara zammı07 Nisan 2013 00:26

    birde ben bu açıdan yorum yapayım kentsel dönüşüm desteklermi desteklemezmi bilmiyorum sigara her zam yaptığınızda kaçakçının elini güçlendiriyonuz kaçakçıdan nemelanan pkk vergisini alıyor ve dahada güçleniyor benzinde şeş keza aynı şimdi millet içmesin diye zam yapıyorlar diye bir yorum gelirse onada cevabım şu olsun yarın kimse sigara almazsa sigara fiyatını düşürürler sigara benzin mazota gelir kapısı olarak bakılıyor sağlık mağlık hikaye

  • hasan oymak06 Nisan 2013 23:29

    Kentsel dönüşüm akepe soygunudur!. Vatandaşın toprağı kamu-belediye terörü ile gaspedilmektedir.. Normalde rant değeri yüksek arsaları üzerine yüksek binalar dikilmek işmerkezleri yapılmak üzere elinden alınan yurttaş mağdur edilmekte adeta soyulmaktadır.. Projelerin tamamına gelir ortağı edilseler en az 5 katı pay-gelir alabilecekken 1 daire 2 daireyi onu da borçlandırarak yandaş sermaye zengin edilmektedir! Devlet terörü demiyorum henüz ama aleni akepe gasp terörüdür bir çok ilde vatandaşın malı elinden faşist erdoğanın teröristlerince kamulaştırma tehdidi ile zorla alınmaktadır!!!... Allah belasını versin haramzadelerin..

  • YAZIKÇOK YAZIK.06 Nisan 2013 22:15

    Satın başbakan benimgibibir parti üyesini neyazıki kaybettiniz APO itiylen anlaşmayaptığında benimiçin AKP bitmiştir ha şimdi diyeceksinizki sen oy versen ne olur vermesen ne olur işte bu çokgüzel bir cevap ama ben sizlere oy vrdiğimde tüm sülaleme vede beni tanıyan arkadaşlarıma tüm sevenlerime haber yollayarak geçen seçimlerde 10.000 den fazla oy sizlere gitti ama şimdi sizler iöçin çalıştığıma neyazıkki pişmanlık duyuyorum keşke aç kalsaydık susuz kalsaydıkta şu APO itiylen anlaşma yapmasaydın işte bizleriüzen bu oldu sen akan KANLAR dursun diyorsun madem böyle bir niyetin vardıda seçimlere girerken neden milletine söylemedin ve bu ülkenin iş adamlarına söylemedin şimdi iş adamlarıda senin sırtını sıvazlıyor bu ülkede sadece son sözü bu vatanın EVLATLARI sandık başında söyler sen ŞEHİTLER kanıylan pazarlık yaptın sana vede senin tüm vekillerine hakkımız HARAM olsun.ben sizin gibi bazı şirketlere talimat vererek bakın bakalım akp ninoy oranları nasıldır diye araştıma yaptırmıyorum bilhassa kendim sizlre oy verenlerlen konuşupta nların neye inandıklarını vede kimlere oyvereceklerini biliyorum ben üstüne basa basa sizler sandıkta yüzde 28zi geçemiyeceksiniz.emeklilere bile doğru dürüst zam vermedin genede emeklilr sesini çıkartmadı amasen apo itiylen ne yazıkki kendini mağfettin.63 akil insan diyorsun bana göre 63 tane apoyu destekleyen insanlar BELLİ olmuştur yarın seçimleri kaybettiğinizde bakalım bu 63 kişi ülkede durabileceklermi.onların hepsini neyazıkki imralıya göndermeleri gerekmektedir.sizlrkaybedince bakalım bdp li vekiller ne yapacaklar.senin en büyük hatan ülkenin MİLLİYETÇİLİĞİNLEN oynaman ve milleti KERİZ yerine koyman apoyu siktiret onu gale bile almıyorum.

  • borsavirus06 Nisan 2013 17:52

    kentsel dönüşüm.....çimento, cam, seramik, demir, beton....20 sene süresince bol kar ve bol temettü şirketleri seçilmeli.....selamlar. çimentolara aşığım. vade 20 senedir. sürekli temettü ile biriktirme tavsiye ederim.