E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hükümetinin uyguladığı ''sıfır sorun'' politikasının muhalefet tarafından yanlış anlaşıldığını belirterek, ''Sıfır sorun, boyun eğmek değildir. Sıfır sorun görmezden gelmek değildir. Sıfır sorun, haksızlık karşısında susmak, mazluma, mağdura, haksızlığa uğrayanlara karşı sessiz ve tepkisiz kalmak demek değildir'' dedi.
Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara değindi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 ve 23. dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur'a başsağlığı dilerken, kazada yaralananlara Allah'tan acil şifa dileğinde bulundu. Erdoğan ayrıca, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar'ın babası Eyüp Caner Gürpınar'ın da vefat ettiğini hatırlatarak, Gürpınar ailesine Allah'tan sabır temenni etti.
Geçtiğimiz hafta önemli açılış törenlerine ve programlara katıldıklarını belirten Erdoğan, Ankara ve İstanbul'da çok sayıda misafiri ağırladıklarını anlattı. Almanya'dan, Ürdün'den, Kosova'dan, Irak'tan önemli konukları olduğunu dile getiren Erdoğan, ikili ve bölgesel meseleleri ele alma fırsatı bulduklarını kaydetti. Slovenya ve İtalya'ya yaptığı resmi ziyaretleri hakkında da bilgi veren Erdoğan, İstanbul'da Yatırım Danışma Konseyi toplantısına katıldığını ve uluslararası yatırımların daha fazla çekilmesi amacıyla, dünyanın en önemli firmalarından 17'sinin İstanbul'a geldiğini söyledi.
Türkiye'de 1954 yılından itibaren küresel yatırım çekebilmek için çalışmalar yapıldığını anımsatan Erdoğan, ''Ancak bizim dönemimize kadar bazı istisnalar dışında Türkiye'ye gelen uluslararası doğrudan yatırım miktarı 1 milyar doları aşamadı. Biz 2007 yılında 22 milyar dolar ile tarihi bir seviye yakaladık, bu söylediğim yıllıktır. 2008 ve sonrasında ekonomik kriz nedeniyle uluslararası yatırımlarda belli miktarda azalma oldu ama TÜrkiye 2008 yılında 18.5 milyar dolar, 2009 yılında 8.4 milyar dolar, 2010 yılında 9 milyar dolar yatırım çekti. Geçtiğimiz yıl ise yeniden bir toparlanma ve 2011 yılında Türkiye'ye 16 milyar Dolar tutarında uluslararası yatırım yapıldı'' diye konuştu.
Uluslararası kuruluşların yatırımlar konusunda tahmininin yüzde 18,5'lik bir artış olduğuna dikkati çeken Erdoğan, yüzde 76 oranında bir artış kaydedildiğini söyledi. Erdoğan, ''İstanbul'u bir yandan uluslararası finans merkezi haline getirirken, bir yandan da uluslararası bir yönetim merkezine dönüştürüyoruz. Şu anda hedefimiz bu, çalışmalar başladı'' dedi. Bazı büyük firmaların bölge operasyonlarını İstanbul üzerinden yaptığını belirten Erdoğan, IMF'ye olan borcun da AK Parti Hükümeti döneminde 23,5 milyar dolardan 2,3 milyar dolara düşürüldüğünü anlattı. Erdoğan, ''Borcu tamamen ödeyeceğiz ve inşallah kapatacağız'' diye konuştu.
Erdoğan, yurtdışında yaşayan vatandaşların bulundukları ülkelerde oy kullanabilmeleri için gerekli çalışmayı yaptıklarını ve yasal değişikliğin gerçekleştiğini söyledi. Erdoğan ayrıca yurtdışındaki vatandaşların haklarını kaybetmemesi için ''Mavi Kart'' uygulamasına başladıklarını belirterek, söz konusu uygulama ile ilgili bilgi verdi.
''Sıfır sorun politikamız ilkeli bir şekilde ilerliyor''
Erdoğan, dış politikada ''sıfır sorun'' politikasının bazı muhalefet partileri tarafından yanlış anlaşıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
''Biz sıfır sorun dedik ve sıfır sorun politikamız son derece tutarlı ve ilkeli bir şekilde ilerliyor. Sıfır sorun politikasını yanlış anlayanlar elbette bugün meseleyi farklı noktalara çekiyor ve ucuz polemiklere malzeme yapıyorlar. Onlar zaten Gazi Mustafa Kemal'in 'yurtta sulh cihanda sulh' sözünü de yanlış anladılar. Dış politikada, on yıllar boyunca sıfır ilişki, sıfır icraat, sıfır politika ortaya koydular. Tepkisiz, etkisiz, tavırsız kalmayı bir siyaset zannettiler. Pasif kalmayı sulhten yana olmakla karıştırdılar. Sıfır sorun, boyun eğmek değildir. Sıfır sorun görmezden gelmek değildir. Sıfır sorun, haksızlık karşısında susmak, mazluma, mağdura, haksızlığa uğrayanlara karşı sessiz ve tepkisiz kalmak demek değildir. Biz dünya üzerindeki her ülkeyle istisnasız, önkabulsüz, önyargısız iletişim ve işbirliği kurmak, bölgesel, küresel barış için birlikte mücadele etmek isteriz. Bunu sağlamak için de elimizden ne geliyorsa samimi şekilde yaparız. Ama biz zulmü görmezden asla gelmeyiz.''
Dış politikada hem aktif hem ''sıfır sorun'' politikasının birlikte yürüdüğünü belirten Erdoğan, ''Biz haksızlığı, biz korsanlığı, biz kendi halkına silah doğrultan zalimleri görmezden gelmeyiz, gelemeyiz. Biz iyi günde dost ve kardeş bildiğimiz halkların kötü günde de dostu ve kardeşiyiz. Biz krizi görünce sıvışan, sırtını dönen, fırtınanın dinmesi için fırsat kollayanlardan, duyarsız kalanlardan da değiliz. Bunlar sıfır sorunu yanlış anladılar. Bunlar sıfır sorunu, tıpkı kendilerinin yıllar boyunca yaptığı gibi, 'adam sendecilik', fırsatçılık olarak anladılar. Daha da ileri, her koyun kendi bacağından asılır olarak anladılar. Her koyun kendi bacağından asılır ama çok kısa süre sonra da kokusundan geçemezsiniz, hepiniz kaçar gidersiniz'' diye konuştu.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''sporda şiddetin ve tahammülsüzlüğün temelinin fanatizm olduğunu belirterek, ''Seyirciye kapalı, hanım ve çocuklara açık bir maçta bile bayanların nasıl küfrettiklerini görünce şahsen nevrim dönüyor. Böyle bir şey olabilir mi, böyle bir şey kabullenilebilir mi?'' dedi.
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan şampiyonluk maçından sonra yaşanan olaylara değindi. Hafta sonunda oynanan maçlarda bazı sıkıntılar yaşandığını belirten Erdoğan, 2011-2012 sezonunun fair playden, nezaketten, centilmenliklikten, tahammülden, hoşgörüden ziyade, şiddetle, kavgayla, çatışmayla anılan bir sezon olduğunu ifade etti.
Erdoğan, özellikle son haftalarda saha, tribün ve stat dışında hiç arzulamadıkları, görmek istemedikleri ve asla tasvip etmedikleri olaylar yaşandığına işaret ederek, ''Dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin sevilesi olması gereken ve tatlı bir rekabet içinde yürütülmesi gereken futbolun, bu tür terörü andıran manzaralarla anılması, düşündüren, en önemlisi de ibret ve tedbir almayı gerektiren bir tablo olduğunu'' anlattı.
''Sadece taraftarı suçlayıp, sorumluluğu taraftara atıp kimse tabii ki bu sorumluluktan sıyrılamaz'' diyen Erdoğan, olaya biraz daha farklı yaklaşmak istediğini vurguladı. Erdoğan, şöyle konuştu:
''Kulüplerin yönetimleri, kulüplerin gerçekten samimi bu konularda oraya bir eğelence, adeta haftalık stresini atmaya gelen taraftarlarını tenzih ediyorum. Ama dünyada olduğu gibi ne yazık ki bizim içimize de holiganlar sirayet etmiş. Bu holiganlar ne yazık ki buraları adeta terör alanına çeviriyorlar. Bunlar bakıyorsunuz farklı yerlerdeki eylemleriyle de bunu gösteriyor. 'Şu kulüpde, bu kulüpte var' demiyorum, ne yazık ki büyük bir çoğunluğunda var. Herkesin, sporun, futbolun tüm taraftar ve aktörlerinin bu şiddeti, kötü tezahüratı... Hanım dediğim zaman farklı bakarım. Ama seyirciye kapalı, hanım ve çocuklara açık bir maçta bile bayanların nasıl küfrettiklerini görünce şahsen nevrim dönüyor. Bayanların futbolda özellikle tribünlere teşviki bile erkekleri yola getirsin, onların kötü tezahüratını önlesin diye yapıldı. Ama sadece bayanların olduğu futbol maçında ben bayanların o küfürlerini görünce hicap duydum. Yarabbi nedir bu hal? Böyle bir şey olabilir mi, böyle bir şey kabullenilebilir mi? Onun için ülkemin bu noktada hanımlarına sesleniyorum; lütfen bu çirkin alışkanlıklardan bir defa kendinizi arındırın. Bir başbakan olarak herhalde bu bizim sorumluluğumuzdur. Bu hatırlatmayı yapmamız gerekiyor. Ayrımcılığı, tahammülsüzlüğü dikkate almak, bunun için ne gerekiyorsa tüm yöneticilerle yapmak durumundayız.''
''Ben FB taraftarıyım, hatta Kongre üyesiyim''
Erdoğan, futbolda ve diğer kolektif yarışmaların galibiyet, beraberlik ve muğlubiyet olarak üç neticesi olduğunu hatırlatarak, ''Bunun üçüne da katlanacaksın. Ben bir Fenerbahçe taraftarıyım, hatta kongre üyesiyim. Şimdi kendi stadımızda Galatasaray berabere kalmak suretiyle şampiyon oldu. Sen şimdi bunu alkışlayacaksın, tebrik edeceksin. Trabzon'da da söyledim; o akşam bizzat Teknik Direktör Sayın Tarim'i, Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Albayrak'ı arayarak tebrik ettim, aynı şekilde Fenerbahçe Başkan Vekilini de arayıp durumdan duyduğum üzüntüyü anlattım. Eğer burada müşterek gayretin içine girmezsek yanlış olur. Yani Şampiyonun oluyor kupasını soyunma odasında vermek, böyle saçmalık olur mu? Işıkları söndürülmesi böyle bir saçmalık olur mu? Bu işin hepsinin stadın ortasında mertçe, dürüst olarak yapılması gerekir. Bunu görmemiz lazım'' dedi.
Meclis Gurubu ve Hükümet olarak yetki ve sorumluluklarının belli olduğuna işaret eden Erdoğan, ''Biz bunu tamamen tarafsız, tamamen objektif şekilde şekilde yerine getiriyoruz ve getireceğiz. Şiddeti Önleme Yasasıyla yaptığımız düzenlemelerle biz her zaman futbolu aslına, özüne, ruhuna döndürmenin mücadelesi içinde olduk. Aynı samimi tavrı tüm kulüplerden, futbolculardan ve özellikle da taraftardan da bekliyoruz'' diye konuştu.
Pele ve Ali'nin sözleri...
Erdoğan, 1967 yılında Pele'yi seyredebilmek için Afrika'daki bir savaşta 48 saat ateşkes imzalandığını ifade ederek, ''Niye, Pele'yi seyredecek. Savaşları durdurabilecek güçte olan futbolun, bir savaş, çatışma, ayrışma aracı olmaması için herkes üzerine düşeni samimiyetle yerine getirmeli'' diye konuştu.
Pele'nin, ''Dünyada futbol oynayan her çocuk Pele gibi oynamak istiyor. Benim çok büyük sorumluluğum var. Onlara sadece nasıl iyi futbol oynanacağını değil, nasıl iyi bir insan olunacağını da göstermek zorundayım'' sözlerini hatırlatan Erdoğan, ''Mesele, anlayış bu. Bu olmalı'' dedi.
Efsanevi Boksör Muhammed Ali'nin tarihe geçmiş ''Keşke insanlar beni sevdikleri kadar birbirlerini sevseler. Eminimi ki dünya o zaman çok farklı bir yer olur'' sözü söylediğini hatırlatan Erdoğan, spordaki futboldaki bu ruhu kendilerinin bugüne hep birlikte taşımaları gerektiğini anlattı. Futboldaki rekabetinin özellikle şehir takımları için ne kadar önemli olduğunu, şehirlerin gündemini nasıl şekillendirdiğini, kulüplerin ne kadar büyük kitleleri peşinden sürüklediğini de iyi bildiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
''Şu hususun herkesin dikkat etmesi gerekir; fanatizme varan her hareket, her tarafgirlik büyük sorunlar üretir. Birliği değil bölünmeyi, kardeşliği değil düşmanlığı besler. Fanatizm her alanda büyük felaketler doğurur, telafisi mümkün olmayan sorunlar üretir. Sporda şiddetin, tahammülsüzlüğün temeli fanatizmdir. Sporseverlerden ricam; toplumsal dokuyu sarsacak, birlik ve kardeşliğimizi zedeleyecek eğilimlere geçit vermemeleridir.''
Futboldaki olumsuz manzaraların dışında sporun diğer dallarında çok sevindirici haberler aldıklarını belirten Erdoğan, Voleybol Kadın Milli Takımının ülke tarihinde ilk kez kota müsabakalarını geçerek olimpiyat oyunlarına katılmaya hak kazandığını, Buz Hokeyi Milli Takımının dünya şampiyonası üçüncü klasmanında Erzurum'da namağlup şekilde şampiyon olarak Dünya Şampiyonası ikinci klasmanına yükseldiğini hatırlatarak, kendilerini kutladı.
Erdoğan, partisinin kongre sürecinin heyecan ve coşku içinde demokratik ortamda diğer tüm partilere örnek teşkil edecek şekilde devam ettiğini hatırlatarak, 59 il kongresinin tamamlandığını, 22 il kongresinin kaldığını, onları da tamamlayıp ardından Büyük Kongreyi gerçekleştireceğini söyledi. Erdoğan, yarın yapılacak genişletilmiş il başkanları toplantısında kongre sürecini değerlendireceklerini ifade etti.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konusuna sadece kardeşlik hukukuyla baktıklarını vurgulayarak, ''Meseleleri mezhep ve etnik köken veya ideoloji penceresinden görenler, ona göre tavır takınanlar çok büyük bir yanlış yaparlar'' dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye'nin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''sıfır sorun'' politikasını pasiflik olarak algılamadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Sıfır sorun, hoşgörü olduğu kadar, tahammül olduğu kadar, iletişim, işbirliği olduğu kadar dik durmaktır, mert durmaktır, yiğit davranmaktır. Her zaman söylüyorum; biz Yunus'un diliyle, Mevlana'nın diliyle konuşan bir milletiz. Ama biz gerektiğinde Köroğlu'nun diliyle de konuşmasını çok ama çok iyi bilen bir milletiz. Dünyada da Türkiyede de bizi, bu milleti ve bu milletin tarihini yanlış anlayanlar, yanlış değerlendirenler varsa, bunu lütfen gözden geçirsinler. Biz ülkelerle, milletlerle sıfır sorun temelinde ilişki kurarız, samimi ve dostane davranırız. İnsanlık hukukunu, kardeşlik hukukunu çiğneyen yönetimlerle de hak ettikleri şekilde muamelede bulunuruz. Hiçbir ülkeye, millete kin ve nefret beslemeyiz. Ama fesat peşinde koşan yönetimlere karşı da anladıkları dilden konuşmasını biliriz.''
Suriye'de şiddetin bir türlü durmadığına dikkati çeken Erdoğan, ''Suriye'de maalesef geçtiğimiz hafta ve bu hafta içinde yine onlarca insan hayatını kaybetti. Şam'da meydana gelen patlamada 50'nin üzerinde ölü, 370'in üzerinde yaralı var. Bu canlı bomba olayını tasvip etmemiz mümkün değildir. Yapılan, kim tarafından olursa olsun yanlıştır. Bunu tasvip etmek, teşvik etmek asla mümkün değildir ve biz bunu kınadığımızı da açıkladık zaten'' şeklinde konuştu.
Yaşanan olaylarda masum insanların, kadın ve çocukların hayatını kaybettiğini, acı çektiğini dile getiren Erdoğan, Suriye'deki kriz sebebiyle Lübnan'da mezhep temelli bazı acı hadiselerin ortaya çıktığını hatırlattı.
Erdoğan, şöyle devam etti:
''Lübnan'ın Trablus kentinde maalesef mezhep çatışmasında masum insanlar hayatını kaybetti. Şimdi burada şu çok önemli hatırlatmayı, hem bölge ülkelerine hem dünyaya yapmak istiyorum: Suriye'deki krizi mezhepsel bir çatışma olarak değerlendirmek son derece yanlıştır. Bu değerlendirmeyi yapanları da yanlış yerlere götürür. Buradaki mesele insani bir meseledir, vicdani bir meseledir. Yüreğinde insanlık ve merhamet olan, insaf sahibi herkes Suriye meselesine mezhep gözlüğüyle değil, insan gözlüğüyle, kalp ve vicdan gözlüğüyle bakmalıdır. Bunu bölgedeki tüm ülkeler için söylüyorum. Bölgedeki tüm kardeş bölge halkları için söylüyorum. Bunu aynı zamanda Türkiye'den Suriye'ye bakanlar için söylüyorum. Suriye krizine mezhep boyutuyla bakanlar, mezhep yandaşlığı ya da altını çiziyorum mezhep karşıtlığı boyutuyla bakanlar insanlık dersinde sınıfta kalırlar, bunu böyle bilsinler.''
Kendilerinin sadece hakkı ve hukuku, insani değerleri öne çıkardıklarını vurgulayan Erdoğan, ''Kim olursa olsun mazlumdan yana tavır takınırız, kim olursa olsun zalime karşı çıkarız'' ifadesini kullandı.
Mazlumun dinini, mezhebini, etnik kökenini, rengini, sınıfını asla görmediklerini, karşılarında sadece 'mazlum bir insan' gördüklerini kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Meseleleri mezhep ve etnik köken veya ideoloji penceresinden görenler, ona göre tavır takınanlar, çok büyük bir yanlış yaparlar. Böyle bir bakış açısı, yangına körükle gitmektir ve Allah korusun bölgedeki kıvılcımı da tahribatı da çok büyük bir yangına çevirir. Yüreğinde Kerbala'nın acısından zerre kadar ateş olan herkes bu meseleye kardeşlik hukuku penceresinden bakmak zorundadır. Hz. Hüseyin'in, Ehli Beyt'in sevgisini yüreğinde taşıdığını iddia eden herkes, Suriye meselesine sadece ve sadece kardeşlik gözüyle bakmak zorundadır. La İlahe İllallah diyen, aynı kıbleye dönen herkes, inananların kardeşliği ilkesini birbirine hatırlatmalıdır.''
''Suriye konusunda dilinizin altındaki baklayı çıkarın''
CHP Genel Başkanı'nın Suriye konusundaki tavrını da eleştiren Erdoğan, ''Biz CHP'nin tarih boyunca nasıl bir dış politika vizyonu olduğunu, daha doğrusu biz dış politika vizyonuna ve ufkuna sahip olmadığın biliyoruz. Bugün de CHP dış politikada ortaya bir vizyon koyamıyor. Sağlıklı bir dış politika tavrı belirleyemiyor. Suriye konusunda CHP Genel Başkanı içinden geçeni söyleyemiyor. Krizin etrafında dolanmayı tercih ediyor. Bir kere buradan CHP Genel Başkanı'na açık açık söylüyorum; Suriye konusunda dilinizin altındaki baklayı çıkarın. Hiç korkmayın, hiç çekinmeyin burası özgür bir ülke. Çıkın mertçe Suriye konusunda ne demek istediğinizi açık açık söyleyin. Suriye konusunda ne demek istediğinizi açık açık söyleyin. Suriye yönetimine neden sempati duyduğunuzu, bu yönetimin zulümlerine niçin gözünüzü yumduğunuzu ima etmeden, üstünü örtmeden, kıvırmadan, çark etmeden cesaretle söyleyin'' diye konuştu.
Erdoğan, şöyle devam etti:
''Bakın CHP'nin bir dış politika vizyonu yok ama CHP Genel Başkanı'nın zihin kıvrımlarında, bilinçaltında gözettiği farklı hassasiyetleri var. Biz bunu çok iyi biliyoruz. CHP Genel Başkanı'nın, CHP'ye, CHP teşkilatına, CHP seçmenine dahi açıklamakta zorlandığı bir dış politika anlayışı var. Önceki gün CHP Genel Başkanı, partisi içindeki kavgaları, tartışmaları, kongre çatışmalarını örtmek amacıyla dış politikaya ilişkin bazı cümleler sarf etti. Aynen şu ifadeyi kullandı... Bu zat Türkiye'de siyaset yapıyor, yapıyorum zannediyor. Ne diyor: ''Recep Tayyip Erdoğan'ı rahat gideceği bir ülke bırakmayacağım' diyor. Avrupa'ya bile gidemeyecek diyor, Arap ülkelerine de gidemeyecek diyor. Doğrusu Sayın Kılıçdaroğlu'nu ortaya koyduğu siyasi akıl ve söylem düzeyi ile muhatap almak insana gerçekten çok ağır geliyor.
Ama hasbelkader ana muhalefet partisinin genel başkanı olmuş. İster istemez bu muhataplık payesini kendisine vermek zorunda kalıyoruz. Ey CHP Genel Başkanı, senin kalibren ne kapasiten ne? Cürmün kadar yer yakarsın, daha fazla değil. Sen bizi CHP sanma. Biz 9.5 yıldır dünyanın her ülkesine gittik ve gideriz. Sizin sırtını döndüğünüz, yüzünüzü çevirdiğiniz Arap diyerek, hatta bu ülkelerde sokaktaki köpeklere 'Arap Arap' diye çağrıştıran zihniyetin altında da siz varsınız.''
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
SENİN GİBİ KALPGÖZÜ AÇIK AKILLI ZEKİ MERT BİR BAŞABAKANIMIZ OLDUĞU İÇİN ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN.(BUNUN ADI YALAKALIK DEĞİL GERÇAK OLANDIR. TARİHİMİZDE NE BAŞBAKANLAR GÖRDÜK ÇOBANLIK BİLE YAPAMAZLAR)
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (08:13)