E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBaşbakan cami projesini değerlendiriyor---

Başbakan cami projesini değerlendiriyor

Başbakan cami projesini değerlendiriyor
11 Şubat 2012 - 07:33 borsagundem.com

1950’li yıllardan bu yana zaman zaman cami yapımı için gündeme gelen Taksim Meydanını bu yönde gündeme taşıyan son isim Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp oldu

 Alp’in Taksim için çizdiği cami projesi, açıklamasına göre, şu anda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından değerlendiriliyor.
Bir dönem başkanlığını bugünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üstlendiğini ifade ettiği Taksim Camii Sanat ve Kültür Vakfı’nın iki yıl önce kendilerine buraya bir cami yapılması için görev verdiğini açıklayan Alp, ‘gizli proje’ diye nitelendirdiği bu çalışmayı Habertürk kanalında anlattı.
Aslında Taksim’e cami için beş proje hazırlandığını, bunlardan ikisinin kendisine ait olduğunu belirten mimar Alp, üzerinde iki yıl çalışılan projelerden birinin ön plana çıktığını kaydederek, bu projenin yerini şu sözlerle anlattı: “Sular İdaresi diye bildiğimiz, şimdi sergi alanı olarak kullanılan binanın arkasında bir otopark var. Hatta ucunda çiçekçiler var. Arsa orası ve çok küçük bir arsa; 2 bin 500 metrekare.”
Sinan gibi düşündük
Alp, cami mimarisinde belki de yeni bir ekol yaratacak kadar iddialı olarak nitelendirdiği proje için şöyle konuştu: “Sadece bir cami olarak görmedik, bir kültür merkezi olarak gördük. Dinler tarihi müzesi var. Bir medeniyetler beşiği. Bugünün teknolojik değerleri hakim. Ama, caminin geleneksel görüntüsü kaybedilmeyecek.”
Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve milletvekillerinin de gördüğü projenin şu anda Başbakan ve Vakıf Başkanı tarafından değerlendirilmeyi beklediğini söyledi.
Alp, bu projenin ideolojik kavgalar arasında harcanmasının kendisini çok üzeceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)